PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10317.jpeg
Foto: yanlev / 123RF
E-pakalpojuma "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās" izmantošanas skaits portālā www.latvija.lv palielinās katru gadu.

E-pakalpojums no šī gada 27.jūnija līdz šī gada 24.jūlijam uzsākts 126 768 reizes. Lai arī iedzīvotāju skaits valstī samazinās, un uz ārzemēm mācīties un strādāt dodas arī jaunieši, interese par studijām Latvijā ir aktīva - e-pakalpojumu "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās" uzsākšanas skaits kaut arī nedaudz, bet palielinājies arī šogad, informē Valsts reģionālās attīstības aģentūras Komunikācijas nodaļa.

E-pakalpojums "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās" katru gadu darbojas tikai nepilnu mēnesi, (kopumā gada laikā tas ir atvērts ne vairāk kā divus mēnešus) - tomēr šis īsais darbības laiks nekad nav bijis šķērslis studiju e-pakalpojumu ierindot gada TOP e-pakalpojumu pirmajā trijniekā.

E-pakalpojums portālā www.latvija.lv ir atvērts līdz šī gada septembrim, kad lietotājiem ir iespēja iepazīties ar statistiku un konkursu rezultātiem.

E-klase jau informēja, ka vienotā pieteikšanās studijām tika nodrošināta Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Daugavpils Universitātes, Liepājas Universitātes, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Vidzemes Augstskolas, Ventspils Augstskolas, Banku augstskolas, Informācijas sistēmu un menedžmenta augstskolas, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas reflektantiem.

Konkurss vienotajā uzņemšanā norisinājies divās kārtās. Pirmās kārtas rezultāti tika paziņoti 15.jūlijā, bet otrās kārtas rezultāti kļuva zināmi 19.jūlijā.