PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

10977.jpeg
Foto: utnapistims / 123RF
"Latvijas Gada balvas sportā 2016" noslēguma ceremonijā 22.decembrī paziņoti konkursa "Gada sporta skolotājs 2016" rezultāti.

Izglītības un zinātnes ministrijas organizētajā konkursā galveno balvu un titulu "Gada sporta skolotājs 2016" ieguvusi Riebiņu vidusskolas sporta un veselības mācības skolotāja Mārīte Pokšāne. 

Mārīte Pokšāne Riebiņu vidusskolā strādā jau 21 gadu un konkursam viņu pieteica Riebiņu vidusskolas direktore Ineta Anspoka, uzsverot, ka M.Pokšāne ir paraugs kolēģiem un padomdevējs vecākiem. Viņa ir skolēnu cienīta skolotāja un arī autoritāte Riebiņu novada sabiedrībā, jo prot iesaistīt visu vecumu novada iedzīvotājus dažādās netradicionālās, aizraujošās sporta aktivitātēs un popularizēt aktīvu dzīvesveidu.

Savās sporta stundās M.Pokšāne veido skolēnu spējas attīstošu mācību vidi, izvēloties tai piemērotu inventāru. Ikviens vingrinājums tiek pielāgots katra skolēna vecuma posmam, interesēm un vajadzībām. Īpašā pieeja skolotājai ļauj sporta stundās sekmīgi sasniegt izvirzīto mērķi, turklāt katra stunda sākas un noslēdzas ar skolotājas un skolēna smaidu. Fiziskās aktivitātes stundā tiek vadītas atbildīgi, īpaši domājot par katra skolēnu drošību. Par pozitīvo un radošo gaisotni M.Pokšānes vadītajās sporta stundās pārliecinājās arī konkursa žūrija, informē Izglītības un zinātnes ministrija.

Konkursam "Gada sporta skolotājs 2016" dalībniekus bija aicinātas pieteikt Latvijas novadu un pilsētu izglītības pārvaldes, pamatizglītības, vidējās izglītības, kā arī profesionālās vidējās izglītības iestādes. Konkursa "Gada sporta skolotājs 2016" finālā iekļuva un uz galveno titulu pretendēja arī Jaunlutriņu pamatskolas sporta, ķīmijas un bioloģijas skolotāja Inta Grinberga un Zemgales vidusskolas sporta skolotājs Reinis Duksītis.

Konkursa mērķis ir atrast profesionālāko sporta skolotāju Latvijā, popularizēt sporta skolotāja nozīmi veselīgas un fiziski aktīvas jaunās paaudzes izglītošanas procesā, kā arī celt profesijas prestižu plašākas sabiedrības acīs. Labs sporta skolotājs spēj motivēt savus skolēnus būt fiziski aktīviem un veidot pozitīvu attieksmi pret fiziskām aktivitātēm arī turpmākajai dzīvei, tāpēc būtiski ir novērtēt viņa darbu.

Konkursa vērtēšanas komisijā darbojās gan IZM pārstāvji, gan pieredzes bagāti sporta pedagogi, sportisti un nozares speciālisti, tostarp sporta komentētājs un žurnālists Ģirts Timrots, kamaniņu braucējs, Turīnas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Mārtiņš Rubenis, vieglatlēte, Riodežaneiro Olimpisko spēļu dalībniece Ilona Marhele.