PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

apple-blur-book-stack-256520.jpg
Foto: Pexels
Latvijas valsts simtgadei veltītajā skolēnu kultūras un izglītības iniciatīvā "Latvijas skolas soma" tiks iekļauta apgāda "Liels un mazs" grāmatu sērijas "Bikibuks" radošās darbnīcas, informēja Valsts kultūrkapitāla fondā (VKKF).

Grāmatu sērijas radošo darbnīcu izveidei VKKF konkursa rezultātā piešķirti 1350 eiro. Biedrība "Dehara" iniciatīvas programmai par 3000 eiro veidos izrādi "Justīne kanalizācijā", Horeogrāfu asociācija par 1300 eiro organizēs radošo darbnīcu "Mana runa pārliecina", savukārt SIA "DP Grupa" piešķirti 800 eiro izglītojoša koncertcikla "Atklāj ģitāru!" izveidei.

Iniciatīvas "Latvijas skolas soma" mērķis ir sekmēt tādu profesionālās mākslas mazo formu projektu radīšanu, kas vērsti uz bērnu un jauniešu auditoriju no 1. līdz 12.klasei, veicinot izpratni par Latvijas valsts vērtībām, kultūru un mūsdienu radošajiem procesiem, sekmējot piederības izjūtu un vēlmi līdzdarboties, informē aģentūra LETA.

Kā ziņots, saskaņā ar šī gada augustā apstiprinātajiem Ministru kabineta noteikumiem, iniciatīvas "Latvijas skolas soma" uzsākšanai laikā no šī gada 1.septembra līdz 31.decembrim atvēlēti 1 683 913 eiro, ļaujot tajā iesaistīties 240 559 skolēniem.

Piešķirtais programmas finansējums sadalīts starp pašvaldībām, ņemot vērā to skolēnu skaitu, kāds to vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs reģistrēts pagājušā 2017.gada 1.septembrī. Katram skolēnam no programmas līdzekļiem atvēlēti septiņi eiro, un šāds apmērs noteikts, ņemot vērā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aplēses par nepieciešamo individuālā finansējuma apmēru.