PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10820.jpeg
Foto: dimaberkut / 123RF
Kā skola var kļūt pieejama visiem? Uz šo jautājumu atbildes meklēsim kopīgi 3. decembrī konferencē “Izglītības pieejamība”.  

Jūsu bērns ir īpaši talantīgs vai ar īpašām vajadzībām? Jūsu bērnam nepieciešama papildu uzmanība skolas darbu veikšanai? Ne visi skolotāji un klasesbiedri to izprot un atbalsta?

Kā skola var kļūt pieejama visiem? Uz šo jautājumu atbildes meklēsim 3. decembrī konferencē “Izglītības pieejamība”, ko rīko Tiesībsargs, sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” un Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Konference, kas veltīta starptautiskajai personu ar invaliditāti dienai, vadmotīvs ir izglītības pieejamība pamatskolas un augstskolas posmos, tādēļ konferences 1.sesijā klātesošos iepazīstinās ar Latvijas augstskolu monitoringa rezultātiem, labās prakses piemēriem tepat Latvijā un ārvalstu augstākās izglītības iestāžu pieredzi.

Konferences 2.sesija dalīsies trīs paralēlās tematiskajās grupās, kurās par savu pieredzi stāstīs bērnu ar īpašām vajadzībām vecāki; bibliotēkas demonstrēs praktiskus risinājumus informācijas pieejamībai; izglītības darbinieki iepazīstinās ar septiņiem labās prakses piemēriem, kā personas ar invaliditāti jau tiek atbalstītas Latvijas augstskolās.

Konference notiks šī gada 3. decembrī plkst. 10.30 – 17.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Rīgā, Mūkusalas ielā 3, Konferenču centrā). Telpas ir pieejamas personām ar invaliditāti, pasākumā tiks nodrošināts surdotulkojums. Dalība konferencē ir bez maksas.

Uz konferenci ir aicināti bērnu ar īpašām vajadzībām vecāki, ka arī valsts iestāžu un pašvaldību darbinieki, nevalstiskās organizācijas, augstskolu, skolu un bibliotēku pārstāvji.

Dalībai konferencē ir nepieciešams reģistrēties.

Vairāk informācijas Tiesībsarga mājaslapā

Programma un reģistrācija konferencei pieejama interneta vietnē.