PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

12362.jpeg
Izglītības kvalitātes monitoringa sistēmas izveidei pieejami 4,13 miljoni eiro, informēja Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

CFLA ir nosūtījusi uzaicinājumu Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) saņemt Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansējumu projekta īstenošanai.

Projekta īstenošanai pieejamais kopējais attiecināmais finansējums ir 4 126 155 eiro, tai skaitā ESF finansējums - 3 507 232 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums - 618 923 eiro.

Pasākuma mērķis ir izveidot izglītības kvalitātes monitoringa sistēmu izglītības kvalitātes attīstībai, kas balstās uz statistiskās informācijas, salīdzinošo izglītības pētījumu rezultātu, valsts līmeņa izglītojamo sasniegumu un citu izglītības iestāžu darba rezultātus raksturojošu rādītāju mērīšanu un analīzi, centralizēto eksāmenu rezultātu analīzi un akreditācijas un licencēšanas, kā arī pedagogu darbības kvalitātes novērtēšanas informācijas izmantošanu un analīzi, ievērojot vidējā termiņā un ilgtermiņā sasniedzamos nozares stratēģiskos mērķus un rezultātus, informē aģentūra Leta.

Projektu īstenos IZM sadarbībā ar Izglītības kvalitātes valsts dienestu un Valsts izglītības satura centru.