PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9025.jpeg
Foto: EU2015.lv Attēlā: Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.
Šodien Saeimas attīstības komisijā tika apspriesta izglītības nozares problemātika, kā arī skolu tīkla sakārtošana un ikkatra atbildība šajā procesā.

Tās laikā izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile pārmeta deputātiem viņu bezatbildīgos solījumus un aicināja lietas saukt īstajos vārdos

M. Seile pauda neapmierinātību ar atsevišķu politiķu rīcību jautājumā par skolu tīkla sakārtošanu, jautājumu faktiski uzveļot uz Izglītības un zinātnes ministrijas pleciem, informē ziņu aģentūra LETA.

"Ko es gribētu saukt par negatīvu politisko loģiku? Kāpēc ir daļa politiķu, kas muļķo savus vēlētājus un sola to, ko nedrīkst solīt? Es nespēju pasmieties par teikumu "kā var nesolīt?". Es domāju, ka tas ir nožēlojami," sacīja ministre.

"Ja šī politikas daļa nāk pie galda un saka "jūs, ministre, ielieciet kritērijus, lai mēs tās skolas varam aizslēgt ciet", tad es atvainojos," turpināja M. Seile.

Ministre aicināja politiķus gan Saeimā, gan arī pašvaldībā atbildīgi izturēties pret saviem vēlētājiem un saukt lietas īstajos vārdos. Daudzus jautājumus nevar atrisināt viena ministrija vai viens ministrs, uzsvēra M.Seile, norādot, ka vienas pareizas atbildes jautājumā par to, kā labāk sakārot skolu tīklu, nebūs - "būs administratīvi instrumenti un tad būs dzīvā realitāte".