PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

11441.jpeg
Foto: hxdbzxy / 123RF
Pagājušajā nedēļā Ministru kabinets pieņēma lēmumu likvidēt RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei. 

Rīkojuma projekts paredzēja piecu dienu laikā izveidot augstskolas likvidācijas komisiju, tajā iekļaujot procesā iesaistītās puses.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nav ļāvusi Latvijas Studentu apvienībai (LSA) dalībai Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidācijas komisijā virzīt LSA padomnieku rīcībpolitikas jautājumos Kirilu Solovjovu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LSA prezidente Maira Belova, LSA dalībai komisijā virzīja K.Solovjovu. M.Belova skaidroja, ka K.Solovjovs izvirzīts, ievērojot nepieciešamās demokrātiskās procedūras, kā arī LSA noteikumus. Taču LSA izvirzītais pārstāvis apvienībai neizprotamu iemeslu dēļ ministriju nav apmierinājis, norādīja M.Belova.

IZM lūgusi LSA līdz 7.aprīlim atkārtoti deleģēt pārstāvi no LSA, taču šoreiz personu virzot no valdes puses. M.Belova pauda, ka IZM nav argumentējusi savu prasību izvirzīt citu pārstāvi, kā arī nav skaidrojusi, kāpēc K.Solovjovs nevarētu darboties RPIVA likvidācijas komisijā. Viņa tāpat skaidroja, ka patlaban LSA izveidojusies situācija, ka pēc LSA prezidenta vēlēšanām 22.aprīlī notiks arī apvienības valdes vēlēšanas, kā dēļ esošajai valdei drīzumā beigsies pilnvaras.

"Ir neskaidrība, kāpēc ir nepieciešamība virzīt pārstāvi no LSA valdes puses, jo Ministru kabineta rīkojumā ir teikts, ka jāvirza pārstāvis. LSA, lai izvirzītu savu pārstāvi, tika rīkotas iekšējas vēlēšanas, kurām bija pieteikušies vairāki kandidāti. Šajā procesā par LSA delegātu komisijā kļuva K.Solovjovs, kurš atbilda visām prasībām šim izvirzījumam," pastāstīja M.Belova.

LSA lūgs IZM argumentētu skaidrojumu par radušos situāciju.

Ministrijā aģentūrai LETA norādīja, ka IZM ieskatā komisijas darbā ir nepieciešams deleģēt komisijā pārstāvētās organizācijas izpildinstitūcijas pārstāvi, kas šajā gadījumā ir LSA valde. Līdz ar to ministrija aicinājusi komisijai deleģēt tieši vēlētus studentu pārstāvjus LSA, kas ir organizācijas valdē.

Vienlaikus IZM lūgs LSA skaidrojumu, kādēļ tās ieskatā organizācijas valdes loceklis nevarētu pilnvērtīgi pārstāvēt organizācijas intereses komisijā.