PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

10792.jpeg
Foto: Publicitātes foto, autors: Gatis Dieziņš. Attēlā: Lāpu gājiens.
Šodien, 11.novembrī, atzīmēsim Lāčplēša dienu, godinot Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņu.

"Piederība un lepnums par Latvijas valsti, izpratne par brīvības un neatkarības nozīmi cilvēka un valsts dzīvē ir vērtības, kur vislielākā nozīme to veidošanā ir ģimenei, skolai un vienaudžiem. Patriotisma jūtas kopjamas neatkarīgi no dokumentos ierakstītā, tāpēc aicinu vecākus, skolotājus un skolas īpaši padomāt par to, lai valsts svētku noskaņās organizētajiem pasākumiem nebūtu formāls raksturs, lai tie raisītu pozitīvas emocijas, vēlmi piedalīties un aktīvi līdzdarboties," uzsver izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Lai novērtētu iepriekšējo paaudžu veikumu, stiprinātu Latvijas sabiedrības saliedētību un izkoptu bērnos un jauniešos patriotisma un valstiskās piederības izjūtu, izglītības iestādes aicinātas organizēt tematiskus pasākumus un svinīgus sarīkojumus, kā arī iesaistīties valsts un pašvaldību piedāvātajās aktivitātēs, kas veltītas Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas dienai. "Daudzas Latvijas skolas un pedagogi jau līdz šim ir īpaši domājuši par obligātās mācību programmas, mācību priekšmetu tēmām, radot saikni ar valsts svētkiem," pauž ministrs. K.Šadurskis aicina, lai šī tradīcija iet plašumā un piederību valstij stiprinātu ne tikai svinīgos pasākumos, bet arī mācību procesā.

Viena no pazīstamākajām Lāčplēša dienas tradīcijām, kas aizsākusies 1988.gadā, ir svecīšu aizdedzināšana pie Rīgas pils mūra, 11.novembra krastmalā. Taču līdzās svētku pasākumiem Rīgā ik gadu krāšņi, emocionāli un daudzveidīgi pasākumi norisinās Latvijas novados un pilsētās, kopjot patriotisma tradīcijas un tādējādi stiprinot valstisko vienotību, informē Mārtiņš Langrāts, Izglītības un zinātnes ministra padomnieks komunikācijas jautājumos.

Lai mums kopīgi izdodas emocionāli bagāti un patriotismu stiprinoši valsts svētki!