PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6288.jpeg
Foto: 123RF
Līdz 11.decembrim studējošie, kas aktīvi darbojas kādā katoļu draudzē, var pieteikties prelāta Ādolfa Grosberga un bīskapa Jāzepa Rancāna piemiņas stipendijām, pastāstīja Latvijas Romas Katoļu baznīcas Informācijas centrā.

Šogad tiks piešķirtas divas Ādolfa Grosberga piemiņas stipendijas un divas bīskapa Jāzepa Rancāna piemiņas stipendijas.

Stipendijas tiek piešķirtas studentiem, sākot ar otro mācību gadu, kas studē kādā no akreditētajām Latvijas augstskolām un akreditētām programmām pamatstudijās, izvērtējot pirmā gada studiju sekmes. Studiju joma un līmenis nav ierobežots, un studenti stipendiju var izmantot sociālo un studiju procesa vajadzību segšanai, tai skaitā studiju maksas segšanai.

Lai saņemtu stipendiju, studentam jāpieder kādai no Katoļu Baznīcas draudzēm Latvijā, kā arī aktīvi jādarbojas draudzē, jaunatnes vai sabiedriskajā darbā. Stipendijas piešķiršanas gadījumā pēc studiju beigšanas "stipendiātam ir morāls pienākums aktīvi atbalstīt katoļu Baznīcas darbu Latvijā".

Prelāta Ādolfa Grosberga piemiņas stipendiju fonds, kas pirms tam bija aktīvi darbojies ASV, Latvijā darbu sāka 2009.gada vasarā. Fonda mērķis ir atbalstīt trūcīgus latviešu katoļu studentus, kas tiecas iegūt izglītību, kā arī saglabāt prelāta Ādolfa Grosberga piemiņu. 2013.gadā fonds, pateicoties sadarbībai ar Bīskapa Jāzepa Rancāna fondu ASV, sāka bīskapa Jāzepa Rancāna piemiņas stipendijas piešķiršanu Latvijā. Bīskapa J.Rancāna piemiņas stipendijas mērķis ir atbalstīt aktīvus un darbīgus katoļu studentus Latvijā.

Piesakoties stipendijai, pieteikuma vēstulē jānosūta aizpildīta pieteikuma veidlapa, rekomendācija no draudzes prāvesta, CV, izziņa par studijām un sekmēm no augstākās mācību iestādes, kurā stipendijas pretendents studē, informē aģentūra LETA.

Pieteikums jānosūta elektroniski uz e-pastu "[email protected]" līdz 11.decembrim. Fonda valde izsludinās konkursa rezultātus mēneša laikā pēc dokumentu iesniegšanas termiņa beigām.