PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Kā un kāpēc pieteikties studijām Liepājas Universitātē
Kā un kāpēc pieteikties studijām Liepājas Universitātē
Foto: Liepājas Universitāte
Liepājas Universitāte jau pavisam drīz gaidīs topošos studentus. Tā kā universitāte ir vienotā uzņemšanas sarakstā, tad vietnē latvija.lv studijām elektroniski ir iespējams pieteikties jau no 28. jūnija, bet no 6. līdz 12. jūlijam savs pieteikums ir jāapstiprina klātienē. Maksa par vienoto reģistrāciju ir 35,- eiro.

Iestājpārbaudījumi, studiju programmās, kur tie ir paredzēti, Liepājas Universitātē notiks no 13. līdz 15. jūlijam. Savukārt līgumu slēgšana un reģistrēšanās studijām sāksies 19. jūlijā un ilgs līdz 23. jūlijam. Uzzināt visu par piedāvātajām studiju programmām universitātes četrās fakultātēs, budžeta vietu skaitu, studiju maksu, ja studēt gribētājs nav ticis budžeta vietā, kā arī uz pieteikšanos līdzi ņemamo dokumentu klāstu, var vietnē www.liepu.lv.

Uzņemšanas komisijas sekretāre Jana Jansone, kas reflektantus satiek dokumentu iesniegšanas laikā, ir atsaucīga un topošajiem studentiem velta uzmundrinājumu: “Ja vēl šaubies par to, vai studēt, uzdrīksties un studē! Ja Tev radušies jautājumi un baidies nomaldīties plašajā piedāvājumu laukā, tad raksti uz e-pastu: [email protected], vai arī zvani 2619 0339!”

Savukārt, izvēlēties var palīdzēt tie, kas savu izvēli jau ir izdarījuši.

Dabas un inženierzinātņu fakultātes absolvents, informācijas tehnoloģiju speciālists Elans Zīverts: “Uzsākot pirmās darba gaitas, secināju, ka nepārtraukti saskatu lietas, kuras var uzlabot, pilnveidot vai varbūt nedarīt vispār. Visnoderīgākās zināšanas, kā to izdarīt, ieguvu Liepājas Universitātē. Mērķtiecīgi attīstu savu darbību, balstoties uz tādām pamatvērtībām kā godīgums, kvalitāte, atsaucība un draudzīga sadarbības vide. Esmu savas nozares entuziasts un par to visu pateicos Liepājas Universitātei!”

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes absolvente, radio žurnāliste Inga Ozola: “Iegūtā izglītība humanitārajās zinātnēs man kalpojusi televīzijas un radio žurnālista darbā. Milzīgajā informācijas pārbagātībā atrast būtiskāko, ietērpt to dažos teikumos, ir tās prasmes, kas, lasot un analizējot simtiem klasiķu, lielo domātāju rakstītās grāmatas, ir iemācījušas  patstāvīgi un kritiski domāt, analizēt un pieņemt lēmumus.”

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes absolvents, skolotājs Agnis Timermanis: “Studējot Liepājas Universitātē, esmu ieguvis kvalitatīvas akadēmiskās zināšanas, kuras man ir ļāvušas uz notiekošajiem procesiem sabiedrībā paraudzīties plašāk, iesaistīties dažādos starptautiskos projektos, gan arī profesionāli pilnveidoties pedagoģijas jomā. Studiju laiku Liepājas Universitātē atceros kā neaizmirstamu un bagātīgu pieredzi, kas sevī ietver ne tikai studiju procesā iegūtās zināšanas, bet arī dažādas prasmes, kuras tika attīstītas, darbojoties Studentu padomē.”

Vadības un sociālo zinātņu fakultātes absolvents, Liepājas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kaspars Vārpiņš: “Neslēpšu, ka, beidzot vidusskolu, teicu –  Liepāja būs pēdējā vieta, kur studēšu, bet dokumentus studijām tomēr iesniedzu. Jau pirmajā gadā sapratu, ka studēt Liepājā ir forši. Paklausoties kā citiem gāja citās augstskolās, Liepājā pozitīvais faktors bija pedagogu atsaucība, ne pārāk lielās studiju grupas, līdz ar to izveidojās tāda ģimeniska sajūta, un pasniedzēji vienmēr bija sasniedzami, lai noskaidrotu neskaidros jautājumus. Man bija izveidojies nepareizs priekšstats par augstskolu un, laikam ejot, tas tikai uzlabojās!”

Īsteno savus sapņus Liepājas Universitātē!

Reklāmraksts