PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

11807.jpeg
Foto: Publicitātes foto
No 20. līdz 22. aprīlim Ķīpsalas izstāžu centrā ar moto “Uzvar darītājs!” notiks pirmais nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss “SkillsLatvia 2017”.

Konkursu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Savas prasmes tajā pārbaudīs 96 dalībnieki no 30 Latvijas profesionālajām izglītības iestādēm 16 profesijās. Vienlaikus konkurss aktualizēs prasmju lomu darba tirgū, un ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja praktiski izmēģināt dažādas profesijas.

“SkillsLatvia 2017” konkursanti sacentīsies par medaļām un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajos meistarības konkursos “EuroSkills” un “WorldSkills”. Konkurss ne tikai izceļ labākos profesionālo izglītības iestāžu audzēkņus un viņu prasmju kvalitāti, bet tā ir arī unikāla iespēja ikvienam pārliecināties, cik mūsdienīga, kvalitatīva un aizraujoša ir profesionālā izglītība Latvijā.

““SkillsLatvia 2017” ir platforma, kur satiekas profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, viņu mācībspēki un darba devēji, demonstrējot profesionālās izglītības un nozaru ciešo sadarbību audzēkņu profesionālās konkurētspējas attīstībā. Konkursam ir būtiska loma profesionālās izglītības un amata prasmju vērtības celšanā,” akcentē VIAA direktore Dita Traidās.

Trīs dienās 96 konkursanti cīnīsies par medaļām, izpildot starptautisko profesionālās meistarības konkursu standartiem līdzvērtīgus uzdevumus kādā no 16 profesijām - datorsistēmu tehniķis, WEB lapu izstrādātājs, skatlogu noformētājs, grafiskais dizainers, apģērba dizainers, apģērba izgatavotājs, frizieris, pavārs, viesmīlis, mobilās robotikas tehniķis, flīzētājs, krāsotājs, sausās būves tehniķis, galdnieks, mēbeļu galdnieks, elektrisko instalāciju tehniķis.

Konkursa apmeklētāju laikos ikviens ir aicināts apmeklēt paralēli notiekošo Profesiju parādi un iepazīties ar vairāk nekā 50 profesijām un prasmēm, kuras demonstrēs 27 izglītības iestādes. Dažādu profesiju topošie speciālisti iepazīstinās jauniešus ar nākotnes profesijām un sniegs iespēju klātienē izmēģināt šo profesiju prasmes. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Savukārt domnīcā “Vai viegli izvēlēties karjeru?” (21. aprīlī no plkst. 10.30 līdz 15.00) karjeras jomas profesionāļi  konsultēs par karjeras izvēles ceļiem. Domnīcas programmu un pieteikuma anketu skatīt mājaslapā.

Vairāk informācijas par konkursu “SkillsLatvia 2017”, tā dalībniekiem un pārstāvētām profesijām, kā arī pasākumu programma un apmeklētāju laiki pieejami VIAA mājaslapā sadaļā “SkillsLatvia 2017”, savukārt konkursa jaunākās aktualitātes  “SkillsLatvia” lapā Facebook.

Konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.

 plakats skills.jpg