PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

11034.jpeg
Foto: Reinis Inkēns / Saeimas Kanceleja
Vēl ir jāatbild uz daudziem jautājumiem saistībā ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reorganizāciju.

Tomēr valdošā koalīcija pašlaik "neapstādina izmaiņas", pēc valdību veidojošo partiju iknedēļas sanāksmes sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Koalīcijas partneri par šo jautājumu iztaujāja izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, un ministram būs jāatbild vēl uz diezgan daudziem jautājumiem, jāsagatavo rīkojums ar garantijām par filiāļu saglabāšanu, jānotiek vēl daudzām diskusijām, piebilda premjers.

Pašlaik esot tikai Izglītības un zinātnes ministrijas iekšējais lēmums pievienot RPIVA Latvijas Universitātei (LU), bet rīkojuma projekts un anotācija būs tikai martā, sacīja M.Kučinskis. Viņš norādīja, ka priekšā vēl ir pietiekami liels darbs, informē aģentūra LETA.

Valdības vadītājs teica, ka koalīcijas partneri neiebilst pret to, ka būtu nepieciešams kvalitātes pieaugums, ka augstskolas ir perspektīvā jākonsolidē. Pašlaik arī pārmaiņu procesu "neviens neapstādina, tas virzās uz priekšu", skaidroja M.Kučinskis.

E-klase jau ziņoja, ka IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis vakar, 16.janvārī, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas, un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Ministrs norādīja, ka tad, kad aptuveni 2019.gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būs "veselīga un draudzīga konkurence".