PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9345.jpeg
Foto: EU2015.lv Attēlā: Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.
Latvijas Jaunatnes padome (LJP) izsaka atbalstu Mārītes Seiles darba turpināšanai izglītības un zinātnes ministres amatā. 

Kā norādīja organizācijā, M. Seile aktīvi piedalījusies darba ar jaunatni virzīšanā, ar atbildību un aizrautību ir vadījusi Jaunatnes konsultatīvo padomi, kā arī iesaistījusies diskusijās par jaunatnes politikas dienaskārtībā aktuālajiem jautājumiem.

Kopā ar jauniešu organizācijām un darbā ar jaunatni iesaistītajiem, M.Seile ir sekmējusi jaunatnes jomas problēmjautājumu aktualizēšanu, kuri ir risināmi ilgtermiņā, turpinot iesākto un nodrošinot procesu virzību, vērtē padomē, infomē ziņu aģentūra LETA.

"Uzsveram M.Seiles kā izglītības un zinātnes ministres lielo lomu iesākto procesu virzības nodrošināšanā, aicinot valdības veidotājus ņemt vērā iepriekš minētos argumentus, veidojot jauno valdību," pauž LJP.

LJP pārstāv 33 jauniešu organizācijas no visas Latvijas, kurās darbojas vairāk nekā 20 000 jauniešu vecumā no 13-30 gadiem.

Vērtējot, vai M.Seile varētu ieņemt ministra amatu arī turpmāk, viņa norādīja, ka sākotnēji jāsaņem uzaicinājums šim darbam, tomēr īpaši būtiski ir apzināties partijas atbalstu. M.Seile norādīja, ka viņa būtu gatava apsvērt atkārtotu izglītības un zinātnes ministra amata ieņemšanu, ja tiks saņemts šāds piedāvājums, tomēr šoreiz viņa noteikti izvērtētu jaunā premjerministra redzējumu un uzstādījumus, kā arī vērtētu, vai viņu atbalsta partija. Pati M.Seile vēl aizvien neplāno stāties partijā.