PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

10666.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
25 Latvijas pilsētās un novados līdz 14.oktobrim noteiek ikgadējais pasākumu cikls Karjeras nedēļa šī gada pasākuma tēma - “ES BŪŠU darba tirgū”.

Aktualizējot savlaicīgas tālākās izglītības un karjeras izvēles nozīmi veiksmīgas personiskās dzīves veidošanā, jaunieši var tuvāk iepazīt Latvijas darba vidi, tās noteikumus, profesijas un to pieprasījumu.

Vairāk nekā 500 ārpusskolas pasākumos visā Latvijā jaunieši var satikt vietējos darba devējus savā pilsētā un novadā, doties ekskursijās uz uzņēmumiem, apmeklēt profesionālās un augstākās izglītības iestādes, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, piedalīties radošajās darbnīcās, profesiju meistarklasēs un aizraujošos konkursos, kā arī saņemt karjeras konsultācijas.

Plašs pasākumu klāsts pieejams arī izglītības iestādēs. Karjeras nedēļas laikā notiek informatīvi pasākumi arī pedagogiem un vecākiem, aicinot sniegt atbalstu jauniešiem karjeras izvēlē.

Vairākās pilsētās, tostarp Rīgā, Karjeras nedēļas laikā notiek dokumentālās filmas “Kvanta kods” pirmizrāde, kurā ar Latvijas Universitātes profesora un kvantu fiziķa Vjačeslava Kaščejeva stāstu jauniešus mudinās izvēlēties studēt fiziku. Daudzviet notiek arī Rīgas Tehniskās universitātes Karjeras centra izglītojošās filmas “Zaļais pipars” seansi, kas stāsta par karjeras veidošanu.

Šogad Karjeras nedēļa vienlaikus notiek 25 Latvijas pilsētās un novados - Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Rojā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā, Alūksnē, Saldū, Ogrē, Lielvārdē, Talsos, Dagdā, Preiļos, Tukumā.  Pirmoreiz pasākumu cikls notiek arī Līvānos, Bauskā, Limbažos, Smiltenē un Olainē.

Visā Latvijā Karjeras nedēļu jau piekto gadu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programmas Erasmus+ Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkls Euroguidance.

Karjeras nedēļas pasākumu programma 25 Latvijas pilsētās un novados pieejama interneta vietnē, informē Kristīne Keiča, VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas pārstāve.