PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

adult-beautiful-blur-935756.jpg
Tehnoloģijas nemitīgi attīstās un arvien vairāk tiek izmantotas ikdienas darbā un sadzīvē. 21.gadsimtā bērniem ir jānodrošina mūsdienu un nākotnes prasībām atbilstošas izglītības iespējas, gatavojot viņus profesijām, kas šobrīd vēl nepastāv.

Paredzams, ka tieši digitālie mācību līdzekļi ar iesaistošu interaktivitāti veicinās jaunā mācību satura ieviešanu pirmsskolas izglītības, pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē un tādējādi nākotnē veidos uz zināšanām balstītu un radošu sabiedrību.

Aicinām izglītības iestādes sadarboties ar komersantiem, kas izstrādās digitālos mācību un metodiskos līdzekļus

2019. gada 11. februārī ir izsludināta projektu iesniegumu atlases kārta, aicinot komersantus pieteikties Eiropas Sociālā fonda 8.3.1.2.pasākuma „Digitālo mācību un metodisko līdzekļu izstrāde” atbalsta saņemšanai, iesniedzot projekta iesniegumu. Atlases kārtas mērķis ir nodrošināt digitālo mācību un metodisko līdzekļu izstrādi jaunā mācību satura ieviešanai pirmsskolas izglītības un pamatizglītības pakāpē. Atlases kārtas ietvaros netiek atbalstīta digitālo mācību un metodisko līdzekļu izstrāde vai adaptācija svešvalodu apguvei, izņemot krievu valodu kā svešvalodu. Šī projektu iesniegumu atlases kārta turpināsies līdz 2019. gada 13. maijam. Detalizēta informācija par atlases nosacījumiem ir pieejama mājaslapā.

Projektus īstenos komersanti sadarbībā ar partneriem – izglītības iestādēm, kas mācību līdzekļus arī aprobēs, iesaistot atbilstošo mācību priekšmetu pedagogus un izglītojamos.

Ņemot vērā, ka, lai izstrādātu kvalitatīvus digitālos mācību un metodiskos līdzekļus, projekta iesniedzējam jāizveido komanda, iekļaujot tajā satura izstrādes ekspertus, IT tehnoloģiju speciālistus, pieredzējušus pedagogus u.c., aicinām arī šos speciālistus izvērtēt iespēju sadarboties ar projektu iesniedzējiem un informēt Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, kādā statusā vēlaties iesaistīties projekta ieviešanā, norādot savas kompetences un īsi aprakstot pieredzi. Informāciju lūdzam sūtīt [email protected].

Lai atvieglotu sadarbības veidošanu, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra apkopos projektu iesniedzēju pieprasījumus un ieinteresēto projektu dalībnieku kontaktus (izglītības iestādes un iesaistāmais personāls).

Seminārā informēs par atbalsta ieviešanu

Trešdien, 2019. gada 3. aprīlī plkst. 10.00 Radisson Blu Daugava Hotel Rīga, Kuģu ielā 24, Rīgā notiks otrais informatīvais seminārs/diskusija par atbalsta ieviešanu „Digitālo mācību un metodisko līdzekļu izstrāde”. Visi interesenti laipni aicināti. Semināra darba kārtība un pieteikšanās semināram – Centrālās finanšu un līgumu aģentūras mājaslapā.

 

ESSKF_papl_IZM (2).png