PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9225.jpeg
Foto: 123RF / hxdbzxy
Skolu direktori, visticamāk, nepiedalīsies skolotāju streikā, norādīja Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Ilze Kalniņa.

Viņa skaidroja, ka skolas direktora pienākums ir vadīt skolas darbu, nevis piedalīties streikos, tomēr vismaz tie direktori, kuri ir LIVA biedri, pauduši atbalstu skolotājiem, kuri gatavi piedalīties streikā, informē ziņu aģentūra LETA.

I.Kalniņa uzsvēra, ka LIVA atbalsta skolotāju centienus uzlabot savu situāciju izglītības sektorā.

"Visvieglāk ir nedarīt neko un tad gausties, ka nekas nemainās. Nevar pateikt, vai streiks ir pareizākais variants, bet nepareizāk ir nedarīt neko," sacīja I.Kalniņa.

Viņa ir pārliecināta, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) un LIVA ir darījusi pietiekami daudz, lai ar citādām metodēm panāktu sektora problēmu risinājumu - piedalījusies darba grupās, sūtījusi priekšlikumus jaunajam pedagogu darba samaksas modelim utt.

Tomēr jautājumā par to, vai LIZDA un LIVA ir atbildīgas par to, ka neviens no iesāktajiem darbiem - ne jaunais modelis, ne esošo normatīvo aktu uzlabošana - nav novests līdz galam, I.Kalniņa uzsvēra, ka atbildība par to jāuzņemas Izglītības un zinātnes ministrijai.