PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10073.jpeg
Foto: Reinis Inkēns / Saeimas Kanceleja
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) valde nolēma paust atbalstu Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) rīkotajai tautas sapulcei.

Par atbalstu sapulcei "Par cienīgu darbu un cienīgu darba samaksu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā", ziņu aģentūru LETA informēja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

I.Vanaga skaidroja, ka tautas sapulcē LIZDA biedri piedalīsies pēc brīvprātības principa, līdz ar to pagaidām vēl nav skaidrs, cik daudzi arodbiedrības biedri varētu klātienē piedalīties 1.maijā paredzētajā pasākumā. Dalībnieku potenciālo skaitu, iespējams, varētu zināt pēc nedēļas, sacīja I.Vanaga.

Kā ziņots, LBAS 1.maijā organizēs tautas sapulci "Par cienīgu darbu un cienīgu darba samaksu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā", pēc arodbiedrības valdes sēdes informēja tās priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

Plānots, ka akcija varētu notikt Doma laukumā ap plkst.12. Akcija būs arodbiedrību pārstāvju pārrunas par to, kas patlaban notiek dažādās nozarēs - veselības aprūpē, izglītībā, kultūrā, iekšējā un valsts drošībā kopumā. "Mums ir ļoti lielas bažas, ka pašreiz ir diezgan vājas valsts pozīcijas rūpēs par tiem cilvēkiem, kas ir Latvijā," sacīja P.Krīgers. Akcijā pašlaik tiek plānots pulcēt aptuveni 1000 cilvēkus. Akcijas rīkotāji cer, ka tajā piedalīsies ne tikai galvaspilsētas, bet arī reģionu iedzīvotāji.

Kā norādīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris, viņaprāt, veselības aprūpes problemātika tik plaša spektra akcijā nepazudīs, bet, tieši pretēji, iegūs vēl lielāku aktualitāti. LBAS valdes lēmums par tautas sapulces rīkošanu LVSADA valdē atbalstīts vienbalsīgi.

Gaidāmajā akcijā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, tostarp visu Saeimā pārstāvēto politisko spēku pārstāvji, kā arī valdības pārstāvji, ja "viņi ir vienisprātis ar mums", sacīja LVSADA vadītājs V.Keris.