PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10825.jpeg
Foto: rido / 123RF
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) 2016.gada 23.novembrī rīko konferenci par pedagogu proesijas prestižu Latvijā. 

 Konference “Paaugstināsim profesijas prestižu – uzticoties, cienot un novērtējot pedagogu darba nozīmīgumu” veltīta Pasaules skolotāju dienai, kurā šogad UNESCO un Pasaules Izglītības darbinieku arodbiedrība (Education International) vēlas pievērst īpašu uzmanību skolotāja darba novērtējumam un profesijas prestižam.

Konferencē būs iespējams iepazīties ar LIZDA veiktā pētījuma – skolotāju profesijas prestižs Latvijā, rezultātiem un secinājumiem. Pēc pētījuma prezentācijas notiks žurnālista Anša Bogustova vadītā paneļdiskusija, kurā piedalīsies pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, vecāku organizācijām un Latvijas izglītības vadītāju asociācijas.

 Pēc paneļdiskusijas jau ceturto gadu notiks konkursa “Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2016” apbalvošanas ceremonija.  Konkursa mērķis ir veidot darba devēju lielāku izpratni par cienīgiem darba apstākļiem pedagogiem un veicināt darba vides pilnveidi, lai tā kvalitatīvi nodrošinātu pedagogu profesionālo darbību un apmierinātu sabiedrības vajadzības pēc kvalitatīvas izglītības, informē Juris Aksels Cīrulis, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvis.

Konference notiks 23.novembrī, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, Nīcgales ielā 26, Rīgā.

Plkst. 10:00 – 11:00 Reģistrācijas un rīta kafija

Plkst. 11:00 – 13:00 LIZDA pētījuma prezentācija un paneļdiskusija

Plkst. 13:00 – 14:00 Kafijas pauze

Plkst. 13:00 – 16:00 Konkursa dalībnieku apbalvošana

Visi interesenti konferencei varēs sekot līdzi arī video tiešraidē, kas būs pieejama mājaslapā