PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

8464.jpeg
Foto: EU2015.lv Attēlā: Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.
Augstskolu absolventiem būtu jābūt gataviem kļūt ne tikai par darba ņēmējiem, bet arī par darba devējiem, pārliecināta izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Āzijas un Eiropas izglītības ministru sanāksmes (ASEMME5) laikā M. Seile un iepriekšējās ASEM sanāksmes rīkotājvalsts - Malaizijas izglītības un zinātnes ministrs Džusohs Idriss žurnālistiem norādīja, ka cilvēkiem mūsdienās ir jābūt gataviem nepārtrauktai savu prasmju un zināšanu papildināšanai un atjaunošanai.

M. Seile norādīja, ka nav pieļaujams, ka reģionā ir valstis, kur bezdarba līmenis jauniešu vidū sasniedz pat 50%. Viņa uzsvēra, ka jauniešu bezdarbs ir nopietna problēma, bet tai nav vienkārša risinājuma. Ministre pārliecināta, ka šo problēmu var risināt, tikai visām iesaistītajām pusēm sadarbojoties un izvirzot konkrētu vēstījumu, informē ziņu aģentūra LETA.

Arī Dž. Idriss norādīja, ka šī ir visas pasaules problēma, uzsverot nepieciešamību augstskolu beidzējiem iesaistīties arī jaunu darba vietu radīšanā.

M. Seile uzsvēra, ka ASEMME5 ļāvis Latvijai uzlabot tās starptautisko tēlu, paplašināt kontaktus un sadarbības tīklus, kā arī gūt citu valstu pieredzi jautājumos, kas saistīti ar izglītību un tās attīstību, sekojot laikam. Arī Latvija viesiem no dažādām valstīm nodevusi savus veiksmes stāstus, teica Seile.

ASEMME5 ir lielākā izglītības jomas ministru sanāksme, kāda Latvijā rīkota. Divu dienu darba noslēgumā ministri pieņems priekšsēdētāja secinājumus, kuros būs noteiktas prioritātes nākamajam darba posmam. Šos secinājumus Latvija nodos Korejas Republikai - 6.ASEM izglītības ministru sanāksmes rīkotājai 2017.gadā.