PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

8508.jpeg
Foto: hxdbzxy / 123RF
Ja skolotāju algu reforma netiks veikta šogad, tad nākamā iespēja sakārtot pedagogu atalgojuma sistēmu varētu būt tikai 2019.gadā. 

Tā vakar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes sēdē sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas (ZIM) valsts sekretāra amata pienākumu izpildītāja Evija Papule.

Uzklausot LIZDA bažas par to, ka līdz ar jaunā modeļa ieviešanu zaudētājos varētu palikt krietns pedagogu skaits, E. Papule sacīja, ka ir jāizdara izvēle, "kā vairāk žēl - 6%, kas zaudēs, vai 70%, kas iegūs".

Savukārt taujāta, cik daudz pedagogu varētu zaudēt darbu līdz ar reformas veikšanu, E. Papule apgalvoja, ka ministrija neveicot šādas prognozes.

Kā uzsvēra E. Papule, lai sakārtotu pedagogu atalgojuma sistēmu, jāsāk pakāpeniski, "jo nevar prasīt uzreiz 100 miljonus". E. Papule skaidroja, ka budžets ir saplānots līdz pat 2018.gadam, līdz ar to nākamā iespēja kaut ko mainīt būs tikai pēc šī termiņa.

E.Papule mudināja pedagogus rīkoties drosmīgi un atbalstīt jauno modeli, kuru vēl varēs pilnveidot tā ieviešanas procesā. Galvenais esot saprast, cik liels var būt pieejamais finansējums, kad to varēs dabūt.