PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Nāc uz RJA bakalaura programmu atvērto durvju dienu tiešsaistē 11.martā plkst 16:00
Nāc uz RJA bakalaura programmu atvērto durvju dienu tiešsaistē 11.martā plkst 16:00
Foto: RJA
Vai esi 11.–12. klases skolēns, kas redz savu nākotnes karjeru tiesībās, diplomātijā vai biznesā?

Tad nāc uz Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) bakalaura programmu atvērto durvju dienu 11. martā plkst 16:00 tiešsaistē.

Reģistrējies pasākumam ŠEIT un satiec RJA studentus, pasniedzējus un absolventus, kas iepazīstinās ar augstskolu, mūsu bakalaura programmām, Erasmus apmaiņas studiju un prakses iespējām.

Studijas angļu valodā, starptautiska vide un starpdisciplināra pieeja mācībām ir galvenie iemesli, kāpēc mūsu studenti izvēlas RJA.

Saskaņā ar Nākotnes institūta (Institute for the Future) 2017.gada ziņojumu, 85% darbavietu, kas pastāvēs 2030.gadā, šobrīd vēl nepastāv. RJA izaicinājums ir sniegt studentiem prasmes, kas ļaus orientēties sarežģītajā globālajā darba tirgū. Vairāk par mūsu studiju programmām ŠEIT.

RJA ir izteikti starptautiska vide, ar studentiem un pasniedzējiem no vairāk nekā 30 valstīm.

“Studijas RJA ir ļoti orientētas uz studentu. Somijā uzsvars tiek likts uz konservatīvu un uz priekšmetu centrētu apmācību, kamēr RJA ir ieviesusi dinamisku pieeju, un studentu apmierinātība ar studijām ir augsta,” stāsta Katariina Komulainen (Somija), RJA 2.kursa studente.

“RJA sniedz daudz iespēju - viss ir pieejams, paniedzēji ir savas jomas profesionāļi, un tu vari jautāt viņiem jebko. To, ko apgūsti RJA, var attiecināt gan uz savu pieredzi, gan reālās dzīves problēmām,” stāsta Aksels Zingulis, RJA Tiesības un bizness bakalaura programmas absolvents (2020). Aksels pašreiz studē Nodokļu tiesību un digitalizācijas maģistra programmā Vīnes Ekonomikas un biznesa universitātē. “Šī skola ir viena no top nodokļu institūcijām pasaulē. Tas, ka tiku tur uzņemts, nozīmē, ka RJA iegūtais grāds ir starptautiski atzīts. Mani kursabiedri Vīnē ir vadītāji no tādām kompānijām kā Siemens, Nokia, arī start-up cilvēki vadošās pozīcijās,” stāsta Aksels, kas pats vada Rocketgrip, uzņēmumu, ko viņš izveidoja vēl vidusskolas laikā, lai ražotu pielāgotu aprīkojumu hokeja spēlētājiem. Juridiskie jautājumi, kas saistīti ar uzņēmuma vadību, bija galvenais iemesls, kādēļ viņš izlēma par labu RJA Tiesības un bizness programmai: “Es sapratu, ka nav iespējams bizness bez jurisprudences zināšanām, un šī programma deva man iespēju studēt abus.”

RJA ir aktīva arī Erasmus programmā, ar vairāk nekā 40 partneraugstskolām visa Eiropā.

Aleksandra Aleksejeva, 2.kursa studente, Erasmus programmas ietvaros studēja Grācā, otrajā lielākajā Austrijas universitātē. “Lai gan sākumā studentiem bija iespējas izbaudīt lekcijas klātienē, tas nebija ilgi – novembrī visas lekcijas pārgāja tiešsaistē. Tā kā man bija vairāk semināru nekā lekciju, arī tiešsaistes studiju process bija aizraujošs. Es tiešām ticu, ka Erasmus ir lieliska iespēja uzlabot zināšanas savā studiju jomā pat globālās pandēmijas laikā.”

Vairāk par studijām RJA lasi ŠEIT.

Reklāmraksts