PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10257.jpeg
Foto: utnapistims / 123RF
No amata atkāpies Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētājas vietnieks Edgars Grigorjevs, informē arodbiedrība.

E.Grigorjeva vietā šajā amatā iecelta līdzšinējā arodbiedrības eksperte sociāli ekonomiskajos jautājumos Ilze Priževoite, kura no 30.jūnija būs arī priekšsēdētājas pienākumu izpildītāja, jo LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga dosies bērna kopšanas atvaļinājumā. I.Vanaga savulaik amatā nomainīja arodbiedrības bijušo vadītāju Ingrīdu Mikiško.

2015.gada jūnijā kopā ar Ingu Vanagu arodbiedrības kongresā Edgars Grigorjevs tika ievēlēts LIZDA vadībā, bet darbu arodbiedrībā viņš uzsāka 2010.gada jūlijā kā sabiedrisko attiecību speciālists. Grigorjevs atkāpšanās uzrunā skaidroja: “Lieliskākās lietas nekad nerodas mūsu komforta zonā. Dzīve mūs nostāda dažādās situācijās un izaicinājumos, tādēļ pirms kāda laika esmu pieņēmis personisku lēmumu atkāpties no priekšsēdētāja vietnieka amata. Esmu pateicīgs par dotajām iespējām un patiesi no sirds atvainojos biedriem par iespējamas vilšanās sagādāšanu. Mans lēmums ir izsvērts un nav nācis viegli, taču organizācija attīstīsies un joprojām visi svarīgākie lēmumu tiks pieņemti LIZDA padomē.”

Ilze Priževoite darbu arodbiedrības birojā kā eksperte sāka 2012.gadā, līdz šim aktīvi strādājot pie izglītības un zinātnes darbinieku darba samaksas un sociālo garantiju jautājumiem, piemēram, pedagogu darba samaksas modeļa un atzinumu sagatavošanas par nozares finansēšanas normatīvo aktu projektiem.