PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

11053.jpeg
Foto: gemenacom / 123RF
Nodarbinātības padome atbalsta Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reorganizāciju, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU).

Kā vakar, 19.janvārī, pēc padomes sēdes sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, patlaban piedāvāto pedagoģijas studiju programmu klāsts Latvijas augstskolās ir sadrumstalots, turklāt arī piedāvātā kvalitāte, pētnieciskā bāze un resursi nav viendabīgi.

Tāpat tikai aptuveni trešdaļa no iepriekšējā akadēmiskā gada pedagoģijas studiju programmu absolventiem sāk darbu izglītības iestādēs, kas nozīmē, ka valsts budžeta finansējums tiek izlietot nelietderīgi.

Lai veicinātu augstākās izglītības sektora konsolidāciju, kā arī efektīvi izmantotu resursus, sasniedzot augstākās izglītības politikas mērķus, Nodarbinātības padome atbalstīja RPIVA reorganizāciju, to pievienojot LU. Tādējādi tiks koncentrēta skolotāju sagatavošanai nepieciešamie resursi, kā arī nodrošināta skolotāju izglītības sasaiste ar citu nozaru studijām un pētniecību, informē aģentūra LETA.

E-klase jau ziņoja, ka IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju (RPIVA), to pievienojot Latvijas Universitātei (LU). Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas, un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Ministrs norādīja, ka tad, kad aptuveni 2019.gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būs "veselīga un draudzīga konkurence".