PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10220.jpeg
Foto: Publicitātes foto.
Sestdien, 28.maijā, Jūrmalas Kūrorta svētkos norisinājās vērienīgie bērnu un jauniešu radošās un aktīvās atpūtas svētki "ZZ Festivāls".  

Svētkus atklāja Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa sveicieni visiem dalībniekiem un selfijs jeb pašbilde ar vairāk nekā pieciem tūkstošiem bērnu un jauniešu. "ZZ Festivāla" ietvaros norisinājās arī gaidītais "ZZ Čempionāta" spēļu fināls un "ZZ Talantu" konkursa fināls, informē Jūlija Vasiljeva, "ZZ festivāla" sabiedrisko attiecību speciāliste.

Latvijas vērienīgāko skolēnu sporta un prāta spēļu "ZZ Čempionāts" finālā 180 klases cīnījās par kāroto uzvaru un valsts labākās klases titulu. Jāatzīmē, ka finālistu starpā bija pašas stiprākās, saliedētākās un radošākās klases no vairāk nekā 2000 komandām, kas sākotnēji pieteicās dalībai spēlēs. Ar kāpšanu augstajā tornī, komandas stafetēm un prāta spēli virtuozi tika galā un vietas uz pjedestāla aizņēma:

9. - 12. klašu grupā:

1. vieta un ceļojums uz Tatru kalniem - Mārupes vidusskolas 11A klase

2. vieta un Huawei viedtālruņi - Jelgavas Valsts ģimnāzijas 11M, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 11E klase

3. vieta un aizraujošais ceļojums pa Latviju - Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 10E klase

6. - 8. klašu grupā:

1. vieta un sportiskie velosipēdi - Cēsu Valsts ģimnāzijas 8B klase

2. vieta un Huawei viedtālruņi - Bauskas Valsts ģimnāzijas 8A klase

3. vieta un aizraujošais ceļojums pa Latviju - Salacgrīvas vidusskolas 7B klase

4. - 5. klašu grupā:

1. vieta un sportiskie velosipēdi - Mārupes vidusskolas 5C klase

2. vieta un Huawei viedtālruņi - Ogres 1. Vidusskola 5A klase

3. vieta un aizraujošais ceļojums pa Latviju - Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas 5A klase

Sestdien "ZZ Festivālā" tika noskaidrots arī bērnu un jauniešu talantu konkursa "ZZ Talanti" uzvarētājs, par ko kļuva brīnišķīgas balss īpašniece un sevis izpildīto dziesmu autore Alise Sedola. Alise saņēma 1000 eiro galveno balvu, kura sniegs meitenei iespēju izveidot jaunu studijas ierakstu. Alise pati raksta vārdus un mūziku, ka arī komponē uz ģitāras. Talantu konkursa superfinālisti saņēma vērtīgas balvas no "ZZ Talantu" galvenajiem atbalstītājiem telekomunikācijas uzņēmuma Huawei. Rihards Slišāns, Poļina Čigaka, Laura Feldmane, Laura Pauliņa un Deimantė Povilaitytė no Lietuvas par savu unikālo talantu vinnēja Huawei viedtālruņus.

"ZZ Festivāls", kas visas dienas garumā norisinājās Dzintaru un Majoru pludmalē, kā arī Dzintaru Mežaparkā, bez spēļu un konkursa dalībniekiem pulcēja arī tūkstošiem jauniešu un ģimeņu ar bērniem, kas Baltijas jūras piekraste ļāvās visdažādākajām atrakcijām - ūdens un ekstrēmo sporta veidu meistarklasēm, volejbola servju čempionātam, vingrošanai, DJ meistarklasēm, radošajām darbnīcām, ģimeņu un individuālajām sacensībām, piedalījās bērnu velo skolā un citās aizraujošās aktivitātēs. Jau no paša rīta svētku dalībniekus uz lielās skatuves Majoros sagaidīja Latvijas un Baltijas populārākie mūziķi - The Sound Poets, Justs, Triānas Parks, Olas, Frankie Animals no Igaunijas, DJ DUB:RA un Edavārdi.

"ZZ Festivālu" organizē mobilo sakaru zīmols "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis", un tā galvenais partneris ir pasaulē vadošais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums "Huawei Technologies Investment Co., Ltd". "ZZ Festivālu" atbalsta "Tele2", Jūrmalas pilsēta, Akciju sabiedrība " Sadales Tīkls", Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, ERGO, Pasažieru vilciens, Latvijas Gāze un Latvijas Tautas sporta asociācija. Pasākuma informatīvie atbalstītāji ir E-klase, Delfi, Sīrups, JCDeaux, Star FM, Young.lv un žurnāls “Izvēlies”.