PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

document-agreement-documents-sign-48148.jpeg
Foto: Pexels
Šodien plkst.10 Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ar vairākām augstskolām parakstīs vienošanos par labu praksi ārvalstu studējošo piesaistē un studiju nodrošināšanā.

Vienošanās tiks parakstīta ar tām augstākās izglītības iestādēm, kas apņēmušās izvirzīt studiju kvalitāti par galveno kritēriju darbā ar ārvalstu studentiem.

Svinīgajā pasākumā vienošanos parakstīs Rīgas Tehniskā Universitāte, Latvijas Universitāte, Biznesa augstskola "Turība", Daugavpils Universitāte, Ventspils Augstskola, Latvijas Mākslas akadēmija, Vidzemes Augstskola, Latvijas Kultūras akadēmija, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija un Rīgas Ekonomikas augstskola.

Vienošanos izstrādāja IZM un Augstākās izglītības Eksporta apvienība, un tā paredz pasākumus, kas nodrošinās augstu labās prakses standartu ārvalstu studentu piesaistē un studiju procesā. Augstskolām, kas nodrošina šo standartu, būs dotas iespējas piedalīties valsts līmeņa starptautiskajos pasākumos un ārvalstu vizītēs.

Pieaugot ārvalstu studentu skaitam Latvijā, ir svarīgi ilgtermiņā sekmēt Latvijas augstākās izglītības tēlu, nodrošinot kvalitatīvu ārvalstu studiju piesaistes procesu un kvalitatīvas studijas, uzsvēra IZM.

Ārvalstu studenti Latvijā veido 10% no kopējā studentu skaita, informē aģentūra LETA. Pēdējo trīs gadu laikā ārvalstu studentu skaits ir pieaudzis par 82% - no 4457 studentiem 2014./2015.studiju gadā līdz 8137 2016./2017.studiju gadā.