PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10934.jpeg
Foto: rawpixel / 123RF
Šodien Jelgavas Tehnikumā notiks konkursu "Labākais darbā ar jaunatni 2016" un "Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2017" svinīgā apbalvošanas ceremonija.

Pasākumu atklās izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, informē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Šogad konkursa "Labākais darbā ar jaunatni" 13 nominācijās tika saņemti 58 pieteikumi četrās kategorijās. Šodien balvas tiks pasniegtas nominācijās "Straujākais lēciens darba ar jaunatni attīstībai pašvaldībā", "Darbā ar jaunatni tradīcijām bagātākā pašvaldība", "Straujākais lēciens jaunai jaunatnes organizācijai", "Darbīgākā jaunatnes organizācija līdzdalības veicināšanai jauniešu vidū", "Aktīvākā jaunatnes organizācija reģionālā mērogā", "Pieredzes bagātākā jaunatnes organizācija starptautiskajā līmenī", "Uzlecošais jaunatnes darbinieks", "Aktīvākais jaunatnes darbinieks" un "Pieredzes bagātākais jaunatnes darbinieks".

Šogad, atzīmējot Eiropas Brīvprātīgā darba 20 gadu jubileju, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra godinās arī tās pašvaldības un organizācijas, kas aktīvi piedalījušās Eiropas Brīvprātīgā darba projektu īstenošanā.

Konkursa “Labākais darbā ar jaunatni” nominantu saraksts pieejams interneta vietnē.

Šodien tiks paziņots arī konkursa "Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2017" uzvarētājs - pilsēta vai novads, kas visa gada garumā kļūs par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem. Tāpat uzvarētājs saņems goda plāksni ar uzrakstu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017" un ceļojošo kausu ar uzrakstu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta".

Konkursā “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” tika saņemti seši pieteikumi, kurus iesniedza Daugavpils, Jūrmalas, Liepājas, Ventspils pilsēta, kā arī Nīcas un Ogres novads. Konkursa otrajai kārtai - 10 dienu publiskai balsošanai konkursa vērtēšanas komisija izvirzīja trīs finālistus – Liepājas pilsētu, Ventspils pilsētu un Ogres novadu. Kurš iegūs titulu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” – to uzzināsim jau rīt! Par pirmo Latvijas jaunatnes galvaspilsētu tika pasludināta Jelgava, kura ceļojošo kausu rīt nodos tālāk.

Konkursus “Labākais darbā ar jaunatni” un “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Latvijas Jaunatnes padomi un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Konkursu mērķis ir izteikt atzinību tām pašvaldībām, darbā ar jaunatni iesaistītajām personām, kā arī jaunatnes organizācijām un biedrībām, kas veic darbu ar jaunatni, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā. Konkursi popularizē darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, stiprina pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, veicina labo prakšu un pieredzes apmaiņu un jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.