PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10226.jpeg
Foto: luckybusiness / 123RF
Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja vienojās piešķirt pašvaldības priekšfinansējumu 24 672 eiro apmērā projekta "Skola, kas mācās" realizācijai.

Eiropas Savienības dotēto projektu "Skola, kas mācās" ir sagatavojis Izglītības, kultūras un sporta departaments. Projekta mērķis ir izveidot inovatīvu pieeju pedagogu profesionālajai pilnveidei, kas veicinātu izaugsmi, kura būtu balstīta profesionālajā pieredzē. Projekta galvenās mērķgrupas būs izglītības iestāžu direktori, direktoru vietnieki, izglītības pārvaldes darbinieki un skolotāji, informē ziņu aģentūra LETA.

Rīgas domes dalība projektā saistīta ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta nesen veikto situācijas izpēti, kas ļāvusi konstatēt, ka izglītības iestādes vairumā gadījumu neveic kopēju plānošanu, pedagogi brīvi izvēlas profesionālās pilnveides pasākumus, turklāt 42% gadījumos tikai tāpēc, lai iegūtu atbilstošu apliecību. Izpēte apliecina, ka galvenās personas, kurām jāuzņemas atbildība par pedagogu profesionālās pilnveides plānošanu un vajadzību noteikšanu, ir izglītības iestādes vadības komanda, līdz ar to Izglītības, kultūras un sporta departaments cer, ka projekta gaitā tiks organizēti semināri, kā arī sagatavoti izdales materiāli, lai veicinātu pedagogu un izglītības iestāžu vadības darba kvalitāti.

Paredzams, ka projektā piedalīsies vairāki projekta partneri no Latvijas, Polijas, Anglijas, Igaunijas un Lietuvas.