PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

DSC09018.JPG
Foto: E-klase
Pirmo stipendiju izaugsmei, ko E-klase sadarbībā ar “Vītolu fondu” piešķīrusi konkursa “Gudrs, vēl gudrāks” 10. klašu fināla uzvarētājam, saņēmis Kārlis Plusniņš no Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas.

Stipendijas ieguvējs stāsta, ka konkursam nav gatavojies - gulējis gultā un atpūties, atzīstot, ka, iespējams, palīdzējusi erudīcija. Sarežģītākie likušies tieši trešās kārtas jautājumi, bet ceturtajā kārtā veicies jau krietni labāk.

Jautājot par mīļākajiem mācību priekšmetiem, K.Plusniņš pastāstīja, ka izteikti mīļāko priekšmetu viņam neesot, bet labāk padodas vizuālā māksla un ķīmija.

Lielāko pateicību jaunietis velta tieši klases audzinātājai Intai Vasariņai, kura konkursa dalībnieku atbalstīt bija ieradusies arī klātienē. “Liels paldies arī citiem skolotājiem, atbalstītājiem, kā arī manai ģimenei un vecākiem, kuri ļoti palīdzēja,” pateicību pauda K. Plusniņš.  

E-klases stipendiju izaugsmei 500 EUR apmērā jaunietis grasās ieguldīt savā hobijā - ģitārspēlē: “Visticamāk balvu ieguldīšu savā ģitārā, nopirkšu kādu pastiprinātāju vai efektu pedāļus,“ atklāja stipendiāts.

Audzinātājā Inta vasariņa uzsvēra, ka konkurss ļoti saliedējis klasi, klasesbiedri ļoti vienoti un draudzīgi atbalstījuši Kārli Plusniņu. Uzvara noteikti esot paša jaunieša zināšanu nopelns, taču lielu atbalstu sniegusi arī ģimene un pārējo priekšmetu skolotāji. “Kārlis saka, ka viņam neesot mīļāko priekšmetu, taču tieši ekonomikas jautājumi viņu vairākkārt izglābuši,” atzina skolotāja.

Jau ziņots, ka E-klase sadarbībā ar “Vītolu fondu” arī šogad piešķirs 3 stipendijas kopumā 3000 eiro vērtībā Latvijas televīzijas konkursa “Gudrs, vēl gudrāks” vidusskolas posma finālu uzvarētājiem.

10. un 11. klašu konkursa finālu uzvarētāji katrs saņems 500 eiro lielu stipendiju izaugsmei, savukārt 12. klases fināla uzvarētājs 2000 eiro lielu stipendiju.

“Stipendijas piešķirtas ar mērķi sniegt atbalstu skolēnu izaugsmei un tiks pasniegtas motivētiem un zinošiem jauniešiem, kuri savas spējas un erudīciju pierādīs konkursa “Gudrs, vēl gudrāks” vidusskolas posma finālos,” pauž E-klases vadītājs Jānis Kaģis.

E-klases sadarbība ar “Vītolu fondu” tiek īstenota jau kopš 2014. gada, kad tika piešķirta pirmā E-klases stipendija.