PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

7925.jpeg
Foto: bacho12345 / 123RF
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pieņēmusi lēmumu neturpināt uzturēt portālu Skolas.lv, kura izveidē un uzturēšanā jau nelietderīgi izmantoti 3,5 miljoni eiro. 

Šos izdevumus turklāt nevarēs segt no ERAF līdzekļiem, liecina ministrijas atbilde uz deputātes Regīnas Ločmeles - Luņovas sagatavotajiem jautājumiem, raksta ziņu aģentūra LETA.

Iespējamās naudas līdzekļu izšķērdēšanas sakarā IZM pašlaik notiek arī dienesta pārbaude, kuras rezultāti vēl nav zināmi. "Rodas jautājums - kurš būs atbildīgs par 3,5 miljonu eiro izšķērdēšanu laikā, kad valsts budžetā neatrodas nauda lietderīgākām lietām - slimnīcām, sociālām garantijām, skolotāju un policijas darbinieku algu palielināšanai?" vaicā R. Ločmele - Luņova.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra šī gada janvārī, izvērtējot Skolas.lv darbību, mērķus un to sasniegšanu, nolēma tomēr nepiešķirt vajadzīgo naudu no ERAF fonda līdzekļiem.

Šodien, 19.februārī, izglītības ministre Mārīte Seile sola ierasties Saeimā, lai sniegtu savu skaidrojumu par radušos situāciju un atbildētu uz deputātes papildu jautājumiem.