PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

9023.jpeg
Foto: European Union 2015 - European Parliament.
Ministru prezidente Laimdota Straujuma ir pārsteigta par Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) lēmumu rīkot streiku.

L. Straujuma žurnālistiem atzina, ka viņu šis paziņojums nedaudz pārsteidz, īpaši tāpēc, ka pēdējā laikā ir bijušas regulāras tikšanās ar organizāciju un nekas tāds nav izskanējis.

"Katrai nozarei ir tiesības izteikt neapmierinātību - rīkot streikus vai kā citādi," pauda valdības vadītāja. Ja viņai jāatbild uz jautājumu, vai vajag vairāk naudas, viņa atbildētu apstiprinoši.

L.Straujuma atgādināja, ka līdz šim jau notikušas tikšanās ar pašvaldībām, lai strādātu pie jaunā pedagogu atalgojuma modeļa, un arī nākamnedēļ notiks intensīvas tikšanās. Tāpat viņa apzinās, ka brīdī, kad atalgojuma modelis nonāks Saeimā otrajā lasījumā, tam būs nepieciešams novirzīt papildu finansējumu, informē ziņu aģentūra LETA.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile vakar žurnālistiem gan sacīja, ka vēlētos redzēt arodbiedrības iesniegumu, kāds tieši ir streika iemesls. Turklāt ar organizāciju saziņa ir bijusi regulāri un tā ir vienmēr iesaistīta visās sarunās, īpaši, ja runa ir par pedagogu atalgojuma modeļa izstrādi.

Tāpat M. Seile, jau stājoties amatā, ir rēķinājusies, ka streika un protestu iespējamība pastāv. Turklāt LIZDA kā Izglītības un zinātnes ministrijas partnere vienmēr ir paturējusi streika iespējamību.