PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

46850830701_a856d8e9c3_k.jpg
Foto: Ieva Ābele, Saeima
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš atzīst, ka skolotāji kļuvuši par esošās situācijas ķīlniekiem, tomēr algu pielikumu šogad nesola.

"Ja es būtu tas skolotājs, es arī gribētu labāku atalgojumu. Protams, kurš tad negrib un kuram nepienāktos," viņš sacīja, tomēr piebilstot, ka viņš kā valdības vadītājs raugās uz pastāvošajām grūtībām.

"Mums jau nav naudas," viņš izteicās, uzsverot, ka vēl "jātiek cauri" Eiropas Komisijas vērtējumam par to, ko Latvija ir piedāvājusi.

Viņš uzsvēra, ka algu reforma "iet kopā" ar kvalitātes uzlabojumiem un skolu tīkla reformu, kas ir pašvaldības jautājums.

"Skolotāji sanāk ķīlnieki [..]. Mans uzdevums ir panākt, ka šī situācija mainās, bet man vajadzīgs laiks," viņš teica, piebilstot, ka ne jau skolotājs ir vainīgs, ka viņa pašvaldība nav rīkojusies, informē aģentūra LETA.

Kā vēstīts, trešdien notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes ārkārtas sēde, kurā paredzēts lemt par iespējamiem protestiem, reaģējot uz pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika nepildīšanu.

Paredzēts, ka pirmajā daļā padome aiz slēgtām durvīm apspriedīs aktuālos jautājumus, savukārt pēc tam plkst.13.00 runāt ar arodbiedrību būs ieradušies arī valdības pārstāvji, tai skaitā K. Kariņš.

Tāpat vēstīts, ka otrdien valdība apstiprināja precizēto Latvijas Vispārējās valdības budžeta plāna projektu 2019.gadam. Plānots, ka plāna projekts 20.februārī tiks iesniegts Eiropas Komisijai un Eirogrupai.