PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

11857.jpeg
Foto: 123RF
Šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Valsts izglītības satura centra (VISC) projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā" prezentācija.

VISC sācis piecu gadu projektu, lai atjaunotu mācību satura ietvaru un sagatavotu ieteikumus mācīšanas pieejas maiņai skolās Latvijā.

Projekta atklāšanas pasākumā ar tā mērķi, saturu, plānoto norisi un sabiedrības partneru iesaisti iepazīstinās izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, VISC vadītājs Guntars Catlaks un mācību satura ieviešanas vadītāja projektā Zane Oliņa.

Kā īpašais viesis par tendencēm mūsdienu pasaulē, kuras nosaka pieprasījumu pārmaiņām izglītībā ne vien Latvijā, bet arī globāli, runās Pasaules izglītības foruma (Education World Forum) programmas veidotājs Gevins Daiks.

Pēc projekta prezentācijas plkst.11 bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks konference Domāt.

Projekta Kompetenču pieeja mācību saturā vīzija būtu sniegt jauniešiem tādas zināšanas, prasmes un pieredzes skolas laikā no 1,5 gadu vecuma līdz 18 gadiem, lai viņš kļūtu par harmonisku, radošu, rīcībspējīgu un atbildīgu personību, kas būtu motivēta un prasmīga sasniegt personiskos un sabiedrības kopējos mērķus, veidot ilgtspējīgu nākotnes sabiedrību Latvijā.

Līdztekus pamatprasmēm nozīmīgās cilvēka darbības jomās (kā valodas, sociālā un pilsoniskā, kultūras izpratnes un mākslas, matemātikas un datorzinātnes, dabaszinātņu un inženierzinātņu, veselības un fiziskās aktivitātes) skolu mācību saturā plānots akcentēt vērtības, ieradumus un caurviju prasmes - domāšanu, radošumu, pašiniciatīvu un uzņēmējspēju, digitālo, pašvadību, sadarbību un līdzdalību.