PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

12313.jpeg
Foto: Autors:Toms Kalniņš, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.
Mūsdienīgu un atvērtu sabiedrību veido personības, kas ir zinošas, bet prot kritiski izvērtēt savas zināšanas un ir gatavas iestāties par savu viedokli.

Tāpat svarīgi, lai jaunieši spētu pamatot savus spriedumus un izvērtēt savas izvēles, sveicot starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu laureātus, Rīgas pilī šodien sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidenta kancelejā informēja, ka Rīgas pilī tika sveikti 27 Latvijas skolēni no Cēsīm, Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas, Rīgas un Ventspils, kuri šovasar piedalījās astoņās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs - fizikā, ķīmijā, bioloģijā, informātikā, matemātikā, ģeogrāfijā, filozofijā un "Genius" olimpiādē. Skolēni uzrādīja izcilus rezultātus, atvedot mājās trīs zelta, trīs sudraba, 14 bronzas medaļas un trīs atzinības rakstus, informē aģentūra LETA.

"Patiesu izcilību nav iespējams izstāstīt, bet to var parādīt iedvesmojošs piemērs. Daloties ar savu pieredzi, jūs iedrošināsiet daudzus citus jauniešus apzināties savas stiprās puses un jomu, kurā pilnveidoties un sasniegt savu zināšanu virsotnes," teica R.Vējonis, piebilstot, ka Latvijas jaunieši - starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu dalībnieki ir zinošas un brīvas personas, kas ar savām zināšanām jau šodien veido un arī nākotnē veidos stipru Latviju.

Valsts prezidents pateicās arī vecākiem, skolotājiem un atbalstītājiem par viņu spēju jauniešus motivēt neapstāties pie jau sasniegtā, izvirzīt jaunus mērķus un tos sasniegt.