PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Publicitates foto2.jpg
Foto: Nutrameg
Rūpēs par veselīgas sabiedrības veidošanu jau kopš mazotnes un pilnvērtīga uztura iekļaušanu bērnu ēdienkartē veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums “Nutrameg” sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (Bērnu slimnīca) speciālistiem radījis īpašu veselīgu našķu recepšu grāmatu bērnu auditorijai.

Turklāt “Nutrameg” ziedos 10 000 eiro Bērnu slimnīcas virtuves tehniskā aprīkojuma pilnveidei, lai slimnīcas mazie pacienti patstāvīgi vai kopā ar vecākiem varētu pagatavot gardus, bet veselīgus našķus, kuru receptes apkopotas jaunajā grāmatā. Jau drīzumā grāmata būs pieejama tirdzniecībā gan drukātā, gan elektroniskā formātā.

Pirmie jaunās receptes izmēģināja mazie pacienti Bērnu slimnīcas uztura speciālistes Lizetes Pugas, “Nutrameg” sertificētas uztura speciālistes Elīnas Balodes un uztura speciālistes un sportistes Annas Paulas Auziņas vadītajā meistarklasē. Mazie pacienti paši varēja izmēģināt spēkus un atklāt jaunas garšas, ieskatoties recepšu grāmatā.

“Pamats veselīgam dzīvesveidam tiek ielikts bērnībā. Kaut arī nekad nav par vēlu kaut ko mainīt uz labu, tie paradumi, kas mums izveidojas agrīnajā dzīves posmā, ir ļoti spēcīgi un grūti maināmi. Mums ir patiess gandarījums par draudzību ar Bērnu slimnīcu un kopīgi paveikto. Jaunās virtuves iekārtas ļaus efektivizēt darbu virtuvē un mazajiem pacientiem nodrošināt vēl veselīgākas un garšīgākas maltītes. Savukārt kopīgi radītā grāmata kalpos kā iedvesma kulināriem eksperimentiem ģimenē un rosinās bērnus izvēlēties veselīgas un garšīgas uzkodas arī pieaugot,” norāda “Nutrameg” dibinātājs Kristofs Blaus.

“Ikvienam uztura speciālistam rūp veselīga nākotnes sabiedrība, bet mēs zinām, ka gan bērni, gan arī pieaugušie labprāt panašķojas. Vēlamies parādīt, ka našķi var būt arī veselīgi un daudzveidīgi. Sevišķi svarīgi tas ir bērniem, kuru organismam nepieciešams atbalsts cīņā pret dažādām slimībām, tādēļ ceram, ka receptes būs noderīgas daudziem,” saka “Nutrameg” eksperte, sertificēta uztura speciāliste Elīna Balode.

Būtiska nozīme bērnu veselības uzturēšanā un pareizā attīstībā ir sabalansētam, pareizam uzturam. Īpaši svarīgi tas ir bērniem ar dažādām veselības problēmām. “Mazajam pacientam slimnīcā nākas sastapties ar daudziem pārdzīvojumiem, taču, lai atveseļotos, ļoti svarīgas ir ne tikai zāles vai procedūras, bet arī pozitīvas emocijas un prieks. “Nutrameg” atbalsts ļaus bērnu slimnīcas virtuvē gatavot vēl garšīgākas maltītes, vienlaikus saņemot vērtīgas uzturvielas. Esam ļoti priecīgi par šo sadarbību un ceram, ka Bērnu slimnīcas un “Nutrameg” uztura speciālistu kopīgi radītās receptes sagādās daudz prieka arī pārējiem bērniem visā Latvijā,” pauž Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

“Nutrameg” ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums, kas ar patentētu uztura tehnoloģiju plāno palīdzēt vismaz vienam miljardam cilvēku dzīvot veselīgāk. “Nutrameg” komandā apvienojušies uztura speciālisti, treneri, fizioterapeits, tehnoloģiju inženieri, kuri strādā pie dažādām inovatīvām veselības tehnoloģiju lietotnēm Rietumeiropas un Ziemeļamerikas tirgiem.