PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10955.jpeg
Foto: Publicitātes foto.
Rīgas pašvaldība atzīta par tradīcijām bagātāko darbā ar jaunatni, šo balvu galvaspilsētas jaunatnes darba speciālisti saņēma 9. decembrī.

E-klase jau ziņoja par Jelgavā notikušo Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas rīkoto konkursu “Labākais darbā ar jaunatni 2016” apbalvošanas ceremoniju

Šajā ceremonijā 13 dažādās nominācijās tika apbalvotas pašvaldības, jaunatnes nevalstiskās organizācijas un darbā ar jaunatni iesaistītas personas. Rīgas pilsēta tika nominēta kategorijā “Pašvaldības”, kurā starp 14 pretendentiem tai tika piešķirta balva kā darbā ar jaunatni tradīcijām bagātākajai pašvaldībai. 

Rīga šo balvu ir ieguvusi, pateicoties pašvaldības īstenotajam mērķtiecīgajam darbam ar jaunatni, sniedzot resursus, finansiālu atbalstu konkursos un organizējot apmācības jauniešiem, jaunatnes darbiniekiem un jaunatnes organizāciju pārstāvjiem, ņemot vērā mērķauditorijas aktualitātes, vajadzības un pieprasījumu. Tāpat pilsētā tiek nodrošināta daudzpusīga infrastruktūra un resursi bērnu un jauniešu lietderīgai brīvā laika pavadīšanai Rīgas jauniešu centrā “Kaņieris”, 13 interešu izglītības iestādēs, 23 brīvā laika centros, 13 brīvdabas trenažieru zālēs, divos reģionālajos sporta centros un divos skeitparkos, informē Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Pašvaldības organizēto un atbalstīto aktivitāšu klāsts jauniešiem sporta un kultūras jomās arī ir ļoti plašs. Tiek organizētas dažāda līmeņa jauniešu sporta sacensības, sporta dienas, turnīri, kausa izcīņas, skriešanas seriāli, maratoni un citas aktivitātes. Populārākās no tām ir “Krastu mačs basketbolā”, “Brīvības ielas nakts brauciens”, “Lattelekom Rīgas maratons”, “Lāčplēšu kross” un citas. Arī kultūras pasākumu klāsts ir plašs un daudzveidīgs, starp kuriem jauniešu vidū populārākie ir mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts”, “Muzeju nakts”, gaismas festivāls “Staro Rīga”, Zinību dienas svinības Spīķeros un “Rīgas svētki”.