PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

8895.jpeg
Foto: nini3000 / 123RF
Rīgā jauno mācību gadu varētu sākt ap 66 400 audzēkņu 115 pašvaldības skolās. Izmaiņas skolu skaitā saistītas ar atsevišķu skolu likvidāciju un apvienošanu.

Rīgā likvidēta Rīgas 68.vidusskola, to apvienojot ar 34.vidusskolu, kā arī apvienotas 24.pamatskola un 32.vidusskola, izveidojot Rīgas Austrumu vidusskolu, pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietnieks Ivars Balamovskis.

Rīgas pašvaldības finansējuma apjoms skolām šogad nemainīsies. I.Balamovskis komentēja arī pedagogu atalgojuma modeļa izstrādes procesu, norādot, ka pašlaik nav skaidrs, kad tas varētu tikt ieviests. Aplēsts, ka pašreiz modeļa ieviešana pašvaldībai prasītu ap 10 miljoniem eiro papildu līdzekļu, rēķinot vien uz pirmskolu darbiniekiem.

Starp jaunā mācību gada prioritātēm I.Balamovskis minēja latviešu valodas mācīšanas kvalitātes paaugstināšanu, pirmsskolas izglītības konsultatīvo centru izveidi - 2016.gadā tādus plānots atvērt vismaz divus. Tāpat plānots strādāt pie izglītojamo ar speciālām vajadzībām iekļaušanas vispārējās izglītības iestādēs. No janvāra pašvaldībā plānots izveidot jaunu komisiju, kas vērtētu visus jautājumus par mājas apmācības piešķiršanu bērniem ar attiecīgu ārsta izziņu. Tāpat jaunajā mācību gadā valsts ģimnāzijas un vispārējās izglītības iestādes varēs pieteikties Eiropas struktūrfondu līdzekļu apguvei, informē ziņu aģentūra Leta.