PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

8849.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
No 2015./2016. mācību gada tiks mainīta Rīgas Skolēna e-kartes pieteikšanās, saņemšanas un atjaunošanas kārtība. Turpmāk šī karte būs arī skolēnu apliecība. 

Jaunā Skolēnu e-kartes nomaiņas kārtība šogad attieksies uz 5. un 10. klašu skolēniem, kā arī uz tiem 7. klašu skolēniem, kuri iestājušies ģimnāzijās vai mainījuši vispārizglītojošās skolas. Minēto klašu skolēniem tiks izgatavotas jaunas Skolēnu e-kartes, savukārt iepriekš lietotās būs jānodod skolā. Pārējie skolēni varēs lietot līdzšinējās kartes.

"Nomainītās Skolēna e-kartes tiks atzītas arī par oficiālajām skolēna identifikācijas kartēm jeb skolēna apliecībām Rīgā. Turpmāk uz tām būs arī skolas direktora paraksts," norādīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietnieks Ivars Balamovskis.

Lai padarītu ērtāku un ātrāku pieteikšanos Skolēnu e-kartei un tās atjaunošanai, Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs sadarbībā ar uzņēmumu Rīgas satiksme un Izglītības, kultūras un sporta departamentu ir izstrādājis jaunu e-pakalpojumu Pieteikšanās Skolēna e kartei, kurā skolēnu vecāki attālināti varēs pieteikt jaunas kartes izgatavošanu.

No šā gada 17.augusta, kad sāks darboties jaunais e-pakalpojums, vecākiem pieteikums Skolēna e-kartes izgatavošanai būs jāaizpilda portālā, kurā dati par skolēnu un skolu, kurā tas mācās, tiks atlasīti automātiski. Pieteikumam klāt būs jāpievieno skolēna fotogrāfija. Rīgas satiksme attālināti izgatavos Skolēnu e-kartes, pamatojoties uz iesniegtajiem datiem, un nogādās tās attiecīgajās skolās, kur direktors tās parakstīs un izsniegs skolēniem.

Vecāki tiek īpaši lūgti to izdarīt līdz 31.augustam, lai jaunās e-kartes varētu nogādāt uz skolām, pēc šī datuma tās varēs saņemt tikai Rīgas satiksmes Klientu apkalpošanas centros.

Pieteikties Skolēna e-kartei joprojām var arī klātienē Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centros, līdzi ņemot izziņu no skolas. Taču tad, iespējams, jārēķinās ar rindām, kā arī jādodas uz skolu un jāsaņem direktora paraksts.

Jaunā kārtība šogad vēl neattieksies uz pirmo klašu skolēniem. Viņiem e-kartes tiks izgatavotas saskaņā ar skolas sagatavoto kolektīvo pieteikumu, klāt pievienojot skolēnu fotogrāfijas.