PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

_MG_9706.jpg
Foto: Publicitātes foto
Vēlmi stiprināt zināšanas par veselīgu uzturu, kā arī uzlabot ēst gatavošanas prasmes kopā izrādīja 189 klases no visas Latvijas. Turpinot dalību visās konkursa atlases kārtās, 20 prasmīgākās klases iekļuva finālā un zināšanas turpinās papildināt zināmu pavāru – “Rimi Gardēžu” un sertificētu uztura speciālistu meistarklasēs.

 Pirmo “Gardēžu klases” fināla meistarklasi atklāja Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas 7.c klase, kur skolēni atraktīvā veidā apguva kulinārijas noslēpumus, ko vēlāk pielietot savā ikdienā.

Pirmajā meistarklasē uztura speciālistes Olgas Ļubinas vadībā skolēni uzzināja par neveselīga uztura ietekmi uz cilvēka veselību. Tostarp – ar ko aizstāt neveselīgos produktus un kā veidot sabalansētas maltītes ik dienas. Tāpat skolēniem bija iespēja apliecināt savas uzturmācības zināšanas praktiskā uzdevumā, kur kopā ar vlogerēm Laurlaaci un Evelīnu Pārkeri skolēni vizualizēja cukura daudzumu ikdienas našķos. Piemēram, skolēni bija patiesi pārsteigti, ka  šķietami veselīgajos dzeramajos jogurtos ir tikpat daudz cukura kā šokolādes batoniņā.

“Nereti gan jaunieši, gan viņu vecāki nezina, ka šķietami veselīgi produkti satur lielu daudzumu cukura. Šajā sezonā jo īpaši vēlamies pievērst uzmanību cukura daudzumam dažādos produktos, lai izglītotu jauniešus par tā negatīvo ietekmi uz veselību. Atrodot atraktīvu veidu, kā uzrunāt un izskaidrot nozīmīgus jautājumus par uzturu, jaunieši aizdomājas un gūst ierosmi mainīt savus ikdienas ēšanas paradumus,” skaidro uztura speciāliste Olga Ļubina.

Turpinot mudināt un iedvesmot jauniešus mājas gatavot pašu spēkiem, “Rimi Gardēžu” kulinārijas lietpratēji šefpavāra Normunda Baranovska vadībā kopā ar skolēniem meistarklases ietvaros gatavoja veselīgu un sabalansētu maltīti. Skolēniem bija iespēja pašiem pagatavot rīsu nūdeles ar vistu un garnelēm teriyaki mērcē, kā arī desertu – svaigo šokolādes krēmu ar mango un putotu kokosa krēmu, kas pēc tā nobaudīšanas izpelnījās ne vienu vien komplimentu no pašiem skolēniem un klases audzinātājas. Kā atzina Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas skolēni, kopā gatavošana ir aizraujošs process un iegūtās prasmes lieti noderēs gatavojoties kopīgiem klases pasākumiem, ļaujot aizstāt veikalā nopērkamus našķus ar pašgatavotiem kārumiem.

Konkursa fināla meistarklasēs, cīnoties par dalību “Gardēžu klases” superfinālā, skolēni no 20 Latvijas skolām apliecinās un iegūs plašākas zināšanas par veselīgu uzturu, kā arī kopā ar “Rimi Gardēžiem” gatavos veselīgu un gardu maltīti. Divas entuziastiskākās un meistarīgākās klases, kurām visveiksmīgāk būs izdevies apliecināt savas zināšanas par veselīgu uzturu un mīlestību uz pašu gatavotu ēdienu, 13. decembrī tiksies konkursa superfinālā, lai noskaidrotu, kura no klasēm iegūs “Gardēžu klases” titulu un galveno balvu – “Rimi” dāvanu karti 300 eiro vērtībā.

Visi pusfinālisti, kas konkursā iesnieguši savu patstāvīgi gatavoto maltīšu foto un video receptes, līdz 8. novembrim cīnīsies par līdzjutēju simpātiju balvu – “Rimi” dāvanu karti 100 eiro vērtībā. To iegūs klase, kuras foto vai video “Rimi Bērniem” Facebook lapā būs saņēmis visvairāk Facebook lietotāju reakciju – like un share.