PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

8892.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) aicina 11. un 12.klašu skolēnus līdz 15.septembrim pagarināt atlaižu saņēmēja statusu braukšanai sabiedriskajā transportā.

Attiecīgo klašu skolēniem līdz minētajam datumam ir jādodas pie kāda no Rīgas satiksmes e-talona automātiem (izņemot zemās grīdas tramvajus), jāievieto tajā skolēna e-karte vai e-talons, kā rezultātā statuss tiks automātiski pagarināts. Papildus statusa pagarināšanai skolēna e-kartē vai e-talonā jāielādē bezmaksas braukšanas biļete, apstiprinot izvēlni , pastāstīja RS pārstāvis Viktors Zaķis.

Veiksmīgas ielādes gadījumā uz ekrāna tiks attēlots atjaunotais skolēna e-kartes vai e-talona saturs, pēc kā karti var ņemt ārā, informē ziņu aģentūra Leta.

Ja statuss netiks pagarināts līdz 15.septembrim, atlaide vairs netiks piemērota un reģistrācija sabiedriskajā transportā tiks atteikta. Kamēr skolēns nepagarinās atlaides saņēmēja statusu, biļetes būs jāiegādājas par pilnu cenu.

Gadījumā, ja neizdodas pagarināt statusu kādā no biļešu automātiem, skolēnam ir jāvēršas kādā no septiņiem Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centriem. Tāpat uz klientu apkalpošanas centriem aicina doties tos skolēnus, kuri ir deklarēti Rīgā, bet mācās ārpus Rīgas. Dodoties uz klientu apkalpošanas centru, līdzi jāņem skolēna e-karte un personu apliecinošs dokuments.