PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

5837.jpeg
Foto: 123RF
Pāreja uz valsts valodu mazākumtautību skolās Latvijā tiks konsekventi ieviesta un atbilst starptautiskajām saistībām, tikšanās laikā ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) augsto komisāru mazākumtautību jautājumos Lamberto Zanjēru sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Ārlietu ministrijā (ĀM) informēja, ka Rinkēvičs Milānā EDSO 25.Ministru padomes sanāksmes laikā tikās ar Zanjēru, lai pārrunātu līdzšinējo sadarbību ar komisāru.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja izglītības reformu Latvijā. Ministrs pauda pārliecību, ka nesen pieņemtā izglītības reforma, kas tostarp nosaka pakāpenisku pāreju uz izglītību valsts valodā mazākumtautību skolās Latvijā, tiks konsekventi ieviesta, un tas atbilst starptautiskajām saistībām.

Vienlaikus ārlietu ministrs apliecināja, ka pieņemtā izglītības reforma Latvijā sniegs vienlīdzīgas iespējas visiem skolu absolventiem bez jebkāda veida diskriminācijas, informē aģentūra LETA.

E. Rinkēvičs arī atzinīgi novērtēja sadarbību ar komisāra biroju, kas ir intensīva dažādos formātos, un aicināja apmeklēt Latviju nākamā gada pavasarī. Ministrs pauda bažas par Krimas tatāru kritisko stāvokli un aicināja komisāram izmantot visus tā rīcībā esošos instrumentus, lai veicinātu Krimas tatāru tiesību ievērošanu.