PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

19145237061_e3c8a802fe_k.jpg
Foto: Valsts policija
Vakar Valsts Robežsardzes suņi dienesta viesnīcā Kuldīgā atklāj četrus jauniešus, kuri, iespējams, lietojuši narkotiskās vielas, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Vakar VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa un Speciālā uzdevuma bataljona amatpersonas sadarbībā ar izglītības iestādēm, Kuldīgas slimnīcu un Valsts robežsardzes kinologiem veica pārbaudes gan dienesta viesnīcā, gan publiskās vietās Kuldīgā ar mērķi pārbaudīt, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite - lietošana, glabāšana un realizācija.

Vakar dienesta viesnīcā suņi norādīja uz četriem jauniešiem, vecumā no 16 līdz 19 gadiem, kuri, iespējams, ir lietojuši narkotiskās vielas. Lai pārbaudītu šo faktu visiem jauniešiem tika nozīmētas ekspertīzes. Pašlaik VP par notikušo ir uzsāktas administratīvās lietvedības, tāpat ir izņemtas divas aizdomīgas vielas, kuras lietvedības un kriminālprocesa ietvaros ir nosūtītas uz ekspertīzi. Savukārt publiskās vietās pārkāpumi netika konstatēti.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā bez nolūka tās realizēt vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 280 eiro, informē aģentūra LETA.

Šāda veida pārbaudes notika iepriekš un tiks veiktas arī turpmāk.