PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

11058.jpeg
Foto: tixti / 123RF
Trešdien, 25.janvārī, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) studenti un personāls dosies protesta gājienā, tā laikā nododot atbildīgajām institūcijām vēstuli.

Vēstuli ar aptuveni 3500 parakstiem pret augstskolas reorganizāciju ar tiem plānots iesniegt Saeimā, Izglītības un zinātnes ministrijā, Augstākās Izglītības Padomē (AIP) un Ministru kabinetā, informē aģentūra LETA.

Pulcēšanās gājienam pie Saeimas paredzēta plkst.10.50, taču gājiena sākums plānots plkst.11. Protestētāji virzīsies no Saeimas uz IZM, no kuras tālāk ies uz līdz AIP, savukārt akciju noslēgs pie Ministru kabineta.

E-klase jau informēja, ka IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas, un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Ministrs norādīja, ka tad, kad aptuveni 2019.gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būs "veselīga un draudzīga konkurence".