PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

7012.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Situāciju ar skolēnu skaitu Skrundas vidusskolā, kuras 10.klasē šogad ir tikai trīs skolēni, novada speciālisti vērtēs nākamajā mācību gadā, pastāstīja Skrundas novada domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece (LRA).

Vidusskolas posms izglītības iestādē saglabāts, jo 11. un 12.klasē mācās lielāks skolēnu skaits, taču domes vadītāja atzina, ka "šis ir krīzes gads". "Desmito klasi saglabājām apzināti. Sistēma, kad skolai var pieteikties vēl augustā, nav pareiza, jo nespējam prognozēt skolēnu skaitu, bet paziņot par klases neatvēršanu pēdējās augusta dienās, kā tas ir noticis citviet, mēs nevarējām," pauda L.Robežniece.

Šogad novadā jau slēgta Oskara Kalpaka Rudbāržu sākumskola, un tāpēc skolēnu skaits Skrundā ir audzis, taču daļa Rudbāržu skolas audzēkņu vecāku izvēlējās mācības citā skolā un pat pašvaldībā. Pieaugot skolēnu skaitam, novada vadībai ir cerība, ka vidusskolas posmu Skrundā varēs saglabāt, un situācija tiks vērtēta nākamajā mācību gadā, kad būs zināms desmitklasnieku skaits.

"Esam par vidusskolas saglabāšanu, jo tās ir tradīcijas, piederības radīšana savam novadam, iespēja jauniešiem palikt novadā," klāstīja domes priekšsēdētāja, piebilstot, ka kopā ar Skrundas vidusskolas direktoru un izglītības speciālistiem tiek vērtēts, kā piesaistīt skolēnus izglītības iestādei, informē aģentūra LETA.

Jau vēstīts, ka Latvijas mazākajā desmitajā klasē ir tikai trīs skolēni. Izglītības un zinātnes ministrijas dati liecina, ka trīs desmitklasnieki ir Skrundas vidusskolā. Lai arī Skrundas vidusskolā ir pietiekams pamatskolēnu skaits, to skaitam 1.-9.klasē sasniedzot 297, trīs vidusskolas klasēs kopumā mācās tikai 29 jaunieši - trīs 10.klasē, 11 skolēni 11.klasē un 15 skolēni 12.klasē. Kopumā šajā izglītības iestādē reģistrēti 326 izglītojamie.