PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

ideju pava.png
Foto: Publicitātes foto
Imanta Ziedoņa muzejs atklājis pieteikšanos 9. līdz 12.klašu skolēnu jaunrades konkursā "Ideju pavasaris", mudinot jauniešus apmeklēt muzejus un kultūras iestādes, informēja Ziedoņa muzeja komunikācijas vadītāja Alise Pabērza.

Viņa skaidroja, ka jaunieši aicināti apmeklēt muzejus, bibliotēkas, jaunatnes centrus un citas kultūras iestādes lai dotu savu pienesumu, uzlabojot jau esošās vai ieviešot jaunas idejas, kā padarītu šīs vietas interesantākas un saistošākas.

Februārī, sadarbībā ar Limbažos, Jēkabpilī un Saldū norisināsies radošās rezidences, kuru laikā jauniešiem būs iespēja piedalīties darbnīcās kopā ar dažādu nozaru pārstāvjiem, lai uzkrātu papildu zināšanas un pieredzi savu ideju īstenošanai. Tāpat pasākumos norisināsies skolotājiem paredzētas lekcijās un darbnīcās.

"Konkursa "Ideju pavasaris" virsmērķis ir mudināt jauniešus radīt idejas, kas modina radošumu caur darbu un paradoksiem - apvienojot šķietami nesavienojamo," konkursu raksturoja A.Pabērza.

Ideju realizācijas gala termiņš ir 2018.gada 31.maijs. Tie jaunieši vai to grupas, kuras būs realizējušas idejas, tiks aicināti piedalīties divu dienu garā vasaras nometnē Ziedoņa muzejā Murjāņos.

Pieteikties konkursam iespējams interneta vietnē. Savukārt informācijai par "Ideju pavasari" Ziedoņa muzeja mājaslapā un sociālā tīkla "Facebook" kontā.

Iepriekšējos gados Ziedoņa muzejs un fonds "Viegli" kopā ar apbalvojuma "Laiks Ziedonim" laureātiem rīkojis projektus jauniešiem "Fizikas pavasaris" un "Telpas pavasaris".