PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

_MG_6115.jpg
Foto: Publicitātes foto
Pēc aizraujošas cīņas konkursa “Gardēžu klase” superfinālā, kurā divas klases apliecināja savas ēst gatavošanas prasmes virtuvē, ir noskaidrots uzvarētājs.

 “Rimi Gardēži” Normunds Baranovskis, Liene Zemīte, kā arī uztura speciāliste Olga Ļubina “Gardēžu klases” titulu šosezon piešķīruši Rūjienas vidusskolas 7. b klases skolēniem. Uzvarētāji atzīst, ka ikdienā, kad veikalu plaukti pilni čipsiem un dažādiem citiem gardiem, bet neveselīgiem našķiem, visgrūtākais ir rast motivāciju pašiem gatavot veselīgi.

“Ikdienā, kad skolā daudz jāmācās, mājās atgriežos noguris un zūd motivācija pašam kaut ko gatavot, tādēļ arī atstāju šo nodarbi vecāku ziņā vai uzēdu kādu našķi. Pateicoties šim konkursam, vairs nebaidos darboties virtuvē un tagad zinu, kā pagatavot, piemēram, lasi vai uzcept vistu. Esmu ļoti priecīgs, ka mums izdevās uzvarēt un ceru, ka arī pirms kāda klases vakara mums izdosies kopīgi pagatavot ko garšīgu,” stāsta Rūjienas vidusskolas 7. b klases skolēns Jēkabs Jostsons.

Lai iedvesmotu un rosinātu skolu jauniešus arvien biežāk pašu spēkiem gatavot veselīgas maltītes, divas meistarīgākās klases, konkursa noslēdzošajā kārtā 14.decembrī Rīgā cīnījās par “Gardēžu klases” titulu. 5 skolēniem no katras klases bija jāpagatavo veselīga maltīte no iepriekš noteiktiem produktiem. Visa uzdevuma laikā abas komandas iedvesmoja un iedrošināja “Rimi Gardēži” – Rūjienas komandai padomus sniedza Mārtiņš Sirmais, savukārt Aizputes komandu atbalstīja Signe Meirāne.

Pēc spraigas rosīšanās virtuvē, Rūjienas vidusskolas skolēni cēla galdā lasi ar dārzeņiem jogurta mērcē, kas pēc pašu skolēnu domām izrādījās krietni grūtāk pagatavojams nekā šķitis pirms tam. Savukārt Aizupes pamatskolas skolēni pagatavoja krāsnī ceptu vistu ar dārzeņiem. Skolēnu veikumu visa uzdevuma izpildes laikā vērtēja “Rimi Gardēži” un uztura speciālists, kuru kritēriji bija maltītes gatavošana pēc veselīga uztura pamatprincipiem, tīrība, darba drošība, iesaistīšanās, kā arī maltītes garša un vizuālais noformējums.

“Esam patiesi gandarīti, ka meistarklasēs apgūtās zināšanas un prasmes jaunieši lieliski izmantoja superfināla uzdevumā. Abas komandas darbojās ļoti līdzvērtīgi un mūsu, žūrijas, darbs nebija viegls. Secinājām, ka skolēniem patīk darboties virtuvē, kombinēt dažādas garšas un būt pārliecinātiem par savām uzturmācības zināšanām. Ceru, ka arī pēc konkursa jaunieši būs guvuši ierosmi arvien biežāk mājās gatavot veselīgi sev un saviem tuvajiem,” stāsta uztura speciāliste Olga Ļubina.

Skolu konkursa “Gardēžu klase” uzvarētājklase savā īpašumā ieguva dāvanu karti no “Rimi” 300 eiro vērtībā, savukārt otrās vietas ieguvēja – “Rimi” dāvanu karti 150 eiro vērtībā. Dāvanu kartes īpašnieki tās varēs izmantot veselīgu uzkodu sagatavošanai klases vakaram, kopīgam pārgājienam vai nepieciešamās mazās virtuves tehnikas vai trauku iegādei skolas mājturības kabinetam.