PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10107.jpeg
Foto: lightpoet / 123RF
Bioloģijas, fizikas, ķīmijas, ģeogrāfijas, dabaszinību un matemātikas skolotāji tiek aicināti pieteikties dalībai ikgadējā metodiski praktiskajā konferencē. 

Konferenci rīko Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs (DZM IC), tās nosaukums šogad ir „Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši”.

Kvalitatīvas izglītības sastāvdaļa ir efektīvas mācību stundas, kuras skolēniem ir prieks apmeklēt, jo tajās ir skolēniem aktuāls un nozīmīgs saturs, tiek izmantotas mūsdienīgas tehnoloģijas, kā arī tiek veicināta produktīva darbība, tāpēc katru gadu konferencē tiekas skolotāji, kuri gatavi dalīties pieredzē, iedvesmot kolēģus interesantākām stundām, lai skolēni mācītos jēgpilni un aizraujoši, informē LU pārstāve Ieva Namsone.

Lai konferencē uzstātos ar mutisku prezentāciju (10 min) vai prezentētu plakātu (A1 formāts) par veiksmīgu mācību stundu, nepieciešams iesūtīt pieteikumu. Tēmai jāatbilst kādam no tematiem:

•           Kā  es stundā radu  interesi  mācīties matemātiku/dabaszinātnes?

•           Kā  es veidoju stundu, lai attīstītu skolēna domāšanu?

•           Kā es mācu veidot modeļus vai eksperimentu  matemātikas/ dabaszinātņu stundā?

•           Kā es diferencēju mācīšanos stundā?

•           Kā es vadu stundas ārpus klases vai kā manā stundā “ienāk” reālā dzīve?

•           Kā skolēns manā stundā jēgpilni izmanto tehnoloģiju dažādās iespējas?

Pieteikumus iespējams nosūtīt līdz 16. maijam e-pastā [email protected].

Konference notiks 24. augustā LU, Rīgā, Raiņa bulvārī 19. To organizē LU DZM IC sadarbībā ar LU fakultātēm, Latvijas Bioloģijas skolotāju asociāciju, Fizikas skolotāju asociāciju, Matemātikas skolotāju apvienību, Ķīmijas skolotāju asociāciju, Latvijas Ģeogrāfijas biedrību.