PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9597.jpeg
Foto: Dana Narvaiša / Publicitātes foto.
Vairāku skolu pārstāvji ir vērsušies Cēsu Jaunajā sākumskolā, vēloties apgūt šīs skolas pieredzi, atklāja Dana Narvaiša.

Kā ziņots, skolotāja pērn tika iekļauta 50 pasaules labāko pedagogu vidū.

D.Narvaiša uzskata, ka svarīgāk ir tas, ka skolu pārstāvji piekrituši ne pieredzes apmaiņai, bet gan kopā strādāt, lai skolas un skolotāji savstarpēji varētu mācīties un augt kopā.

Viņa atklāja, ka, iepazīstoties ar 50 pasaules labāko skolotāju profiliem, esot bijis skaidrs, ka viņa neiekļūs labāko desmitniekā. Taču Cēsu Jaunās sākumskolas pedagoģes entuziasmu tas noteikti nemainīs, jo iekļūšana 50 pasaules labāko pedagogu vidū deva ļoti lielu pārliecību par to, ka viņa dara vērtīgu darbu un ka tas ir jāturpina.

"Priecājos, ka šis novērtējums ir atvēris vairākas durvis un ceļš uz pārmaiņām ir kļuvis nedaudz īsāks. Ne vieglāks, bet īsāks. Ir samazinājies laiks uz sevis pierādīšanu - jā, esam jauna skola, jā, esmu jauns pedagogs, un, jā, es saprotu, ko runāju," teica D.Narvaiša.

"Man bija liels pārsteigums par to, ka mediju atbalsts ir tik liels, jo visiem izglītība ir ārkārtīgi svarīga," bilst skolotāja.

Viņa uzskata, ka vēl ir daži gadi jāpastrādā, lai izdarītu vēl vairāk, tad D.Narvaiša plāno uz "Global Teacher Prize" kandidēt vēlreiz.

"Ceru, ka pa to laiku arī citi Latvijas pedagogi nebaidīsies un pieteiksies apbalvojumam," piebilda pedagoģe.

Pērn decembrī D.Narvaiša pasaules pedagogu balvas "2016 Global Teacher Prize" konkursā bija iekļuvusi 50 finālistu sarakstā, savukārt pagājušajā nedēļā tika izziņoti desmit finālisti, kuri turpinās cīņu par galveno balvu - miljonu dolāru.

10 pasaules labāko pedagogu vidū ir izglītības darbinieki no ASV, Somijas, Lielbritānijas, Kenijas, Palestīnas, Indijas, Pakistānas, Japānas un Austrālijas. 50 labākie izglītības darbinieki tika atlasīti no tūkstošiem nominantu, kas tika pieteikti no 148 valstīm, informē ziņu aģentūra LETA