PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Projekts LYRA aicina uz audio meistarklasēm jauniešiem
Projekts LYRA aicina uz audio meistarklasēm jauniešiem
Foto: Skaņu mežs
Eksperimentālās mūzikas festivāls Skaņu mežs sadarbībā ar norvēģu festivālu Insomnia turpina darbu pie Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ grantu atbalstīta projekta LYRA, kas paredzēts bērniem un jauniešiem. No 30. maija līdz 1. jūnijam Rīgā un Daugavpilī notiks bezmaksas audio meistarklases jauniešiem no 12 līdz 17 gadu vecuma. Tās vadīs norvēģu skaņu mākslinieks un komponists Aleksandrs Rishaugs (Alexander Rishaug).

Jauniešiem paredzētās meistarklases palīdzēs iegūt iemaņas darbā ar ierakstu tehniku un skaņu apstrādes datorprogrammām, tostarp Ableton Live, kā arī iepazīstinās ar vienkāršu kompozīciju veidošanas pamatiem.

Meistarklases dalībnieku radītās skaņas tiks ierakstītas, un to fragmenti oktobrī tiks izmantoti jaundarbam, kas tiks atskaņots festivāla Skaņu mežs koncertā. 

1974. gadā dzimušais Aleksandrs Rishaugs darbojas eksperimentālās mūzikas un laikmetīgās mākslas krustcelēs. Viņa darbi nereti ir konkrētām telpām radītās instalācijas, kas izmanto lauka ierakstus un niansētu darbu ar skaļruņiem, kā arī analogos sintezatorus un ģeneratīvu datormūziku. Viņš ir strādājis arī kino, teātra un laikmetīgās dejas sfērā.

LYRA_meistarklase-IG-01.jpg

Precīzi meistarklašu laiki un norises vietas:

30.05., 15:00 un 31.05., 15:00 - divu dienu meistarklase

Mākslas centrs NOASS (AB dambis 2, Rīga)

01.06., 14:00

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā (Mihaila iela 3, Daugavpils)

Dalībnieku vecums: 13-17 gadi.

Dalībnieku skaits: līdz 10 dalībniekiem vienā seminārā.

Līdzi nepieciešams: austiņas un klēpjdators.

Bez dalības maksas!

Meistarklases notiks angļu valodā ar tulkojumu. Iepriekšēja muzikālā pieredze nav nepieciešama.

Pieteikšanās brīvā formā, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot +371 27485473.

LYRA_meistarklase-IG-03.jpg

LYRA saņem dotācijas 206 256,00 EUR apmērā no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ grantu ietvaros. Projekta mērķis ir iepazīstināt jauniešus un bērnus ar eksperimentālo mūziku un iesaistīt tās radīšanā. Eksperimentālā mūzika, būdama savā būtībā demokrātiska un nehierarhiska, dos iespēju piedalīties mūzikā apmācītiem un neapmācītiem bērniem un jauniešiem. Tā kā projekts ir organizēts starp sociālajiem un etniskajiem slāņiem, tas būs arī sociāli iekļaujošs.

Projekta LYRA kopējās attiecināmās izmaksas ir 202 510,00 EUR, Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas „Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalsta summa 85% jeb 85 000,00 EUR, no tās:

Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansējums 85% jeb 175 317,60 EUR;

Valsts budžeta līdzfinansējums 15% jeb 30 938,40 EUR.

Vairāk informācijas šeit.

Reklāmraksts