PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Startē RSU akcija vidusskolēniem “Pielaiko studijas”
Startē RSU akcija vidusskolēniem “Pielaiko studijas”
Foto: RSU
Lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties sev piemērotāko studiju virzienu vai profesiju, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) startē ikgadējā akcija Pielaiko studijas. Tā ir iespēja nonākt augstskolas solā, lai paša izvēlētās lekcijās un nodarbībās gūtu pilnīgāku iespaidu par iecerētās studiju programmas saturu, formātu, mācībspēkiem un studentiem. Kaut arī akcija galvenokārt domāta vidusskolēniem, pieteikties aicināts ikviens interesents. Rudens semestrī pieejamo nodarbību grafiks, kas nemitīgi tiek papildināts, skatāms RSU mājaslapā. Turpat iespējams arī pieteikt savu dalību.

Šajā akcijā jaunieši Komunikācijas fakultātes dekānes profesores Andas Rožukalnes vadībā varēs iepazīt pētnieciskās žurnālistikas rašanos, attīstību, formātus un metodes. Tos, kuri apsver politikas zinātni kā savu nākotnes darba lauku, aizraus Eiropas studiju fakultātes docētāja un Ministru prezidenta padomnieka nacionālās drošības jautājumos Māra Cepurīša lekcijas par diplomātiju vai Ķīnas Tautas Republikas globālo politiku. Tikmēr Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte piedāvā ieskatīties gan medicīnas ētikas, psiholoģijas un socioloģijas, gan sporta, fitnesa un uztura jautājumos. Līdz pavasarim iespēju būt daļai no lekcijām un nodarbībām plāno piedāvāt vēl virkne RSU fakultāšu, tāpēc Pielaiko studijas kalendāram aicinām sekot līdzi visa akadēmiskā gada garumā.

Iespēju iejusties studenta ādā katru gadu izmanto simtiem skolēnu. Kā norāda Kristīne Krūmiņa, studiju programmas Medicīna 1. kursa studente: “Pielaikot studijas šajā akcijā ir tikpat viegli, kā uzlaikot apģērbu veikalā. Vienīgais, ko vari zaudēt, ir kāds no variantiem savā studiju vēlmju sarakstā, visu pārējo vari tikai iegūt! Es šādi guvu sev atbildes uz virkni jautājumu: vai šī studiju joma būs man īstā, kā norit studiju process, cik atsaucīgi ir mācībspēki?”. Turklāt, kā atzīst Boneta Bērziņa, nu jau studiju programmas Starptautiskas attiecības – Eiropas studijas 1. kursa studente: “Pielaiko studijas ir iespēja tuvplānā ieraudzīt, ar ko universitāte atšķirsies no vidusskolas. Pat ja izlemsi, ka attiecīgais studiju virziens nebūs tev, tas nebūs zemē nomests laiks – tā būs pusotra vērtīgā lekcijā un saistošās diskusijās pavadīta stunda!”.

Lekciju un nodarbību grafiks gada garumā tiks papildināts un ir skatāms šeit.