PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Studenti izstrādās risinājumus sporta stundu uzlabošanai Latvijas skolās
Studenti izstrādās risinājumus sporta stundu uzlabošanai Latvijas skolās
Foto: Latvijas Universitāte
Latvijas augstskolu un koledžu studenti aicināti piedalīties radošā ideju ģenerēšanā, lai piedāvātu inovatīvus risinājumus sporta stundu nodarbību pasniegšanai skolās. Inovāciju centrs LUMIC dalībniekiem piedāvā motivējošas stipendijas, izglītojošas nodarbības, kā arī iespēju 2. aprīlī piedalīties aizraujošā pasākumā Zemessardzes Studentu bataljona bāzē.

Kāda ir ideāla sporta stunda? Vai ir vēlama digitālo rīku lietošana sporta nodarbību laikā? Kāda ir fiziskās aktivitātes veicinoša vide? Par šiem un citiem jautājumiem studējošie ne vien domās, bet arī piedāvās praktiskus risinājumus ideju maratonā “SportLab 2022”.

“Lai veicinātu skolēnu interesi par aktīvu dzīvesveidu, nepieciešama jauna pieeja un idejas! Vislabāk tās var piedāvāt studenti, kuri paši nesen mācījās skolā un interesējas par sporta pedagoģiju. Labākās idejas ne tikai tiks apbalvotas, bet arī ar Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti iesaisti varēs ieviest sporta pedagoģijas studiju procesā,” programmas pievienoto vērtību uzsver profesore Signe Bāliņa, Latvijas Universitātes Inovāciju centra LUMIC vadītāja.

Dalībai vēl ir iespējams reģistrēties līdz 31. marta plkst. 23:59.

“SportLab” ideju ģenerēšanas maratons notiks 8.-10. aprīlī attālināti. Savukārt 2. aprīlī,  klātienē notiks aizraujošs iesildīšanās pasākums. Interesentus gaida bagātīga dienas programma – Studentu bataljona bāzes (Vienības gatvē) aprīkojuma apskate, lekcija par studentiem pieejamajām priekšrocībām un finansiāliem ieguvumiem, studiju laikā darbojoties Zemessardzē, kā arī turpinājumā paredzēts orientēšanās pasākums Pārdaugavā. Orientēšanās pasākums būs ne tikai fiziska izkustēšanās, bet prasīs arī intelektuālu iesaisti un labākajām komandām būs iespēja saņemt balvas.

Jāatzīmē, ka labāko ideju autoru komandas iegūs vienreizējās stipendijas: 1. vieta – 1500 eiro; 2. vieta – 1000 eiro; 3. vieta – 500 eiro.

“Sports – tā ir dzīve, tā ir kustība, tā ir veselība! Tomēr sporta tēmai ir jāpieiet ar prātu un intelektu, lai fiziskās aktivitātes veicinātu attīstību, nevis kaitētu. Jāatzīst, ka tehnoloģiju progresam un mūsdienu attālinātajam formātam šajā ziņā ir arī savas ēnas puses, jo uzsvars ir uz prāta kustību, atstājot novārtā fizisko labsajūtu. Tomēr jebkurš izaicinājums ir arī iespēja inovācijām, jaunām idejām, kuras arī sagaidām no hakatona dalībniekiem. Piedāvājam iespēju tīkloties, iegūt jaunas atklāsmes un pieredzi, radīt inovācijas koprades procesā un pat tikt pie vērtīgām balvām,” uzsver Rihards Parandjuks, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studiju programmas Sporta treneris direktors.

sporta hakatons-1200x628.jpg

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.